Duminică, prim-vicepreşedintele formaţiunii, Sorin Grindeanu a afirmat că parlamentarii PSD care nu se prezintă sau „votează invers”, luni, la moţiunea de cenzură, nu mai fac parte din Partidul Social-Democrat.

Întrebat câţi parlamentari PSD vor fi în plen la votul pe moţiune, Grindeanu a răspuns: „Toţi. Cine nu se prezintă mâine sau votează invers, dacă nu există o cauză obiectivă, înseamnă că nu mai face parte din echipa PSD. Vreau să fiu cât se poate de clar din acest punct de vedere”.

El a precizat că PSD se bazează „sută la sută” pe parlamentarii partidului.

„Eu am convingerea că mâine această moţiune de cenzură va fi votată şi va trece”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Așa cum este deja programat, Parlamentul se reuneşte în şedinţă comună luni, de la ora 14,00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Grupul deputaților PNL nu va participa la votul asupra moțiunii de cenzură depuse de PSD împotriva Guvernului Orban, demers descris de liberali ca fiind “unul iresponsabil, neconstituțional și împotriva intereselor de stabilitate politică a unei țări aflate încă în război cu pandemia”, a transmis Florin Roman, lider de grup parlamentar.

„Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni.

Moțiunea PSD ar fi trebuit să se intituleze: PSD vrea să dea foc României, în plină pandemie! Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia și că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale și parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituțional, ci și unul profund iresponsabil, a mai spus Florin Roman, potrivit stirileprotv.ro