Evenimentul Zilei > Social > Sorin Cîmpeanu avertizează: „Dacă vor fi cazuri Covid în clase, doar elevii vaccinați vor continua școala fizic” 
Sorin Cîmpeanu avertizează: „Dacă vor fi cazuri Covid în clase, doar elevii vaccinați vor continua școala fizic” 

Sorin Cîmpeanu avertizează: „Dacă vor fi cazuri Covid în clase, doar elevii vaccinați vor continua școala fizic” 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că „se discută soluția ca doar elevii vaccinați să continue în format fizic” în cazul în care vor exista cazuri Covid în clase, după 13 septembrie.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat  că o variantă care se discută și care ar putea fi aplicată în cazul în care sunt depistate în clase, după 13 septembrie, cazuri de COVID-19 este modelul francez, potrivit căruia doar elevii vaccinați vor continua școala în format fizic.

Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit

Ministrul a declarat că ia în calcul metoda ministrului Educației din Franța, şi anume, în clase vor intra doar elevii vaccinați. Asta ar însemna că se va reveni la învățământul hibrid atât de contestat.

Sorin Cîmpeanu. „Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid dar este nevoie de o soluție”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Când vor afla elevii şi părinții despre ce îi vor aștepta începând cu 13 septembrie

Ministrul Cîmpeanu spune că ipotezele sunt încă în lucru, dar vor face tot posibilul ca la începutul lunii septembrie se va face public ordinul luat împreună cu ministrul Sănătăţii.

„Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vom face public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficeinte cu siguranță”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la B1 TV.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: