Aflată în revenire de formă, după o lungă perioadă în care a dispărut de pe scena tenisului mare, Sorana Cîrstea (26 de ani) a ratat ocazia de-a ajunge în fazele superioare ale turneului de la Miami.

Sportiva din Târgoviște, locul 65 WTA, a fost învinsă, în turul al treilea, de daneza Caroline Wozniacki (14 WTA), în două seturi, scor 4-6, 2-6.

A eliminat jucătoare clasate mai bine

Meciul a durat o oră și 21 de minute și a consfințit eliminarea Soranei, care avusese evoluții excelente în primele două faze. Mai întâi, Cîrstea a trimis- o acasă pe Monica Puig (40 WTA), campioană olimpică la Rio de Janeiro, scor 6-2, 6-4, apoi pe letona Anastasija Sevastova (25 WTA), de care a trecut în trei seturi, scor 7-6(4), 3-6, 6-3.

Sorana a eliminat două jucătoare clasate mai bine în WTA, dar n-a mai reușit aceeași performanță și la a treia încercare, contra Carolinei Wozniacki.

Tot la Miami, azi noapte, după închiderea ediției, în turul al treilea, Patricia Țig (95 WTA) a înfruntat-o pe americanca Venus Williams (12 WTA), iar Simona Halep (5 WTA) s-a duelat cu estonianca Anett Kontaveit (112 WTA).