Evenimentul Zilei > International > Sondajul Gallup arată că ECONOMIA americană este invincibilă graţie lui Donald Trump
Sondajul Gallup arată că ECONOMIA americană este invincibilă graţie lui Donald Trump

Sondajul Gallup arată că ECONOMIA americană este invincibilă graţie lui Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a obţint o cotă incredibilă de încredere pentru economie, adică 53%. Cu o rată a şomajului american la cel mai mic nivel al său după decenii, relatările despre ocuparea forţei de muncă nu încetează să fie tot mai multe.

Sondajul Gallup a constatat că 53% dintre cei chestionați aprobă tratarea problemei de către președinte, în creștere cu 3 puncte procentuale dintr-un sondaj efectuat în luna august. Cifra din această lună marchează cel mai bun rating al lui Trump pentru economie, de la nivelul precedent de 51%.  

Gallup face o comparaţie şi spune că ratingul mediu pentru economie în ceea ce proveşte toți președinții de la Ronald Reagan prin Barack Obama a fost de 45%.  Administrația Trump indică, în mod obișnuit, șomajul și numărul de locuri de muncă tot mai multe ca dovadă a succesului său. 

Patruzeci de procente aprobă modul în care președintele a tratat imigrația, o problemă pe care a făcut-o piatra de temelie a campaniei sale. Sondajul Gallup a efectuat un sondaj de 1 037 de persoane între 1 și 11 noiembrie, iar unele sondaje au avut loc înainte de alegerile intermediare, iar altele au avut loc după. Sondajul are o marjă de eroare de 4 puncte procentuale.

Negrii, hispano-americanii şi americanii de origine asiatică au cu toţii rata şomajului cea mai mică din istoria Statelor Unite. Cu toate criticile la adresa lui Trump, trebuie să i se recunoască meritul gestionării perfecte a economiei. Statele Unite sunt o ţară autonomă în economia mondială la ora actuală.

Economia chineză se prăbuşeşte după ce Trump a impus 250 de miliarde de dolari în drepturi vamale, impuse ţărilor comuniste. Franţa are, de exemplu, o rată a şomajului mai mare de 10% şi de sute de mii de migranţi care drenează sistemul social al ţării, lucru valabil şi pentru Germania, Spania, Italia. Actualmente, Statele Unite sunt ''ţara cea mai puternică'', spune Trump şi are motive temeinice pentru a se lăuda cu asta, notează thehill