Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj prezidențiale: Candidat unic PSD-ALDE? Tăriceanu VS Dragnea
Sondaj prezidențiale: Candidat unic PSD-ALDE? Tăriceanu VS Dragnea

Sondaj prezidențiale: Candidat unic PSD-ALDE? Tăriceanu VS Dragnea

Organizația județeană ALDE Dolj a prezentat, miercuri, rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde în perioada 1-19 martie, pe tema candidatului la alegerile prezidențiale din 2019.
  • Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.000 de persoane. Întrebările au fost adresate telefonic, marja de eroare a fiind de 3%.

Potrivit presei locale, cetățenii intervievați au fost întrebați dacă, din punctul lor de vedere, ALDE și PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidențialele de anul viitor. Rezultatele au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidați separați; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. 

Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebați cine ar trebui să fie acesta.

Călin Popescu Tăriceanu a fost indicat de 48% din cei intervievați, Liviu Dragnea de 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu știu/nu răspund – 40%.

Liderii unor organizații județene ALDE au anunțat deja că președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, este cel mai bun candidat pentru alegerile prezidențiale din 2019. Tăriceanu a recunoscut că își pune și el problema candidatului la prezidențiale dar „e mult prea devreme” ca ALDE să facă un anunț. Tăriceanu nu a respins, însă, posibilitatea să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni.

„Nu cred. Ditamai PSD?"

Întrebat dacă PSD ar putea avea un candidat din afara partidului, liderul formațiunii, Liviu Dragnea, a răspuns săptămâna trecută: „Nu am stabilit ce facem noi și ne apucăm să susținem pe alții? Nu cred. Ditamai PSD? Ce naiba?”. 

Dragnea nu a vrut să spună dacă va candida în 2019. „Avem o strategie pentru Cotroceni, dar nu am stabilit candidatul. E mult prea devreme. Fiecare cu strategia lui. Să ajungem acolo, să fim sănătoși!”, a răspuns el.