Sondaj IRES: 52% dintre români nu sunt de acord cu candidatura lui Becali pe listele PNL

Sondaj IRES: 52% dintre români nu sunt de acord cu candidatura lui Becali pe listele PNL

Veşti bune şi veşti proaste pentru Gigi Becali. Conform unui sondaj efectuat de IRES pentru România TV, patronul Stelei i-a depăşit pe Dan Diaconescu sau CV Tudor. Vestea proastă este că repondenţii nu sunt încântaţi de candidatura acestuia pe listele PNL la viitoarele alegeri.

Astfel, întrebaţi dacă sunt de acord cu candidatura lui Becali din partea PNL, 52% dintre ce chestionaţi au răspuns că nu, în timp ce 43% au răspuns că o aprobă.

Pe de altă parte, întrebaţi care dintre cei trei lideri este mai sincer, 41% l-au indicat pe Gigi Becali, 23% pe Corneliu Vadim Tudor şi doar 18% pe Dan Diaconescu. 10% dintre respondenţi sunt de părere că niciunul dintre aceştia nu este sincer. Pornind de la această evaluare, 33% dintre subiecţi au spus că l-ar vota pe Becali pentru o funcţie în stat, 24% pe patronul OTV şi 23% pe preşedintele PRM. 26% dintre alegători nu l-ar vota pe niciunul dintre cei trei.

Sondajul a fost realizat de IRES, institut condus de sociologul Vasile Dâncu, care este şi membru PSD. Eşantionul a fost de 1526 de subiecţi, iar marja de eroare - de 2,6%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi un sondaj GSS publicat săptămâna trecută confirma dezaprobarea publicului faţă de cooptarea lui Becali în PNL. Decizia lui Crin Antonescu privind candidatura patronului Stelei pe listele USL este o decizie mai degrabă proastă susţineau 68,7% dintre repondenţii sondajului, în timp ce doar 21,2% apreciau că este o decizie bună. CITIŢI ŞI:

  • PC vrea să mascheze "becalizarea" USL. Cine sunt intelectualii în spatele cărora îl ascund pe patronul Stelei
  • Cătălin Cherecheş, primarul liberal din Baia Mare, îl atacă dur pe Crin Antonescu. VEZI ce spune despre PNL
  • Crin îşi aduce mercenari în PNL ca să rămână preşedinte