Evenimentul Zilei > Actualitate > SONDAJ INSCOP: Peste 50% dintre cei care vin la vot cred că Ponta va câștiga alegerile
SONDAJ INSCOP: Peste 50% dintre cei care vin la vot cred că Ponta va câștiga alegerile

SONDAJ INSCOP: Peste 50% dintre cei care vin la vot cred că Ponta va câștiga alegerile

Potrivit sondajului realizat de INSCOP la începutul lunii octombrie, aproximativ 57,2% dintre cei care vor merge sigur la vot în turul I consideră că următorul președinte va fi premierul Victor Ponta.

Sondajul, realizat la comanda ziarului Adevarul, a fost realizat între 2 și 8 octombrie, pe un eșantion de 1.095 de persoane, și a cuprins întrebarea închisă "Cine credeți că va câștiga alegerile prezidențiale din acest an?", la răspuns fiind trecute numele tuturor celor 14 candidați.

Pe locul doi se află Klaus Iohannis, 33,5% dintre repondenți indicând că liderul liberalilor va ajunge la Palatul Cotroceni. Iar la mare distanță, pe locul trei, se află Călin Popescu Tăriceanu, cu 4,1% dintre votanți indicându-i numele.

La întrebarea „Dincolo de preferinţele dumneavoastră personale, care dintre următorii candidaţi la alegerile prezidenţiale credeţi că se potriveşte cel mai bine cu cerinţele funcţiei de preşedinte?“, 41,8% din cei care votează în mod sigur în turul întâi consideră că Victor Ponta se potriveşte cel mai bine poziţiei de preşedinte.

Liderul social-democrat este urmat de Klaus Iohannis, cu 29,7% din opţiuni, și Teodor Meleşcanu şi Călin Popescu Tăriceanu (ambii cu câte 7,8%).