Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, referitor la Ordonanţa de Urgenţă privind majorarea demnitarilor de la 1 august, că a discutat pe această temă de mai multe ori cu premierul Victor Ponta, la iniţiativa acestuia. Premierul Victor Ponta a reacţionat imediat, tot pe Facebook, şi a transmis că ultima discuţie pe care a avut-o cu şeful statului a fost pe 5 iunie, când i-a cerut să demisioneze.

"În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia.(…)

Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional", a scris Iohannis pe Facebook. 

Război pe Facebook între Ponta şi Iohannis, pe tema salariilor demnitarilor

Reacţia premierului Victor Ponta a venit foarte repede, el scriind pe Facebook: 
"O precizare utila pt opinia publica – " ultima discutie a mea cu Dl Iohannis a fost in ziua de 5 iunie cand mi-a cerut sa demisionez/ de atunci nu am mai vorbit niciodata despre niciun subiect!".
 
Puteți participa mai jos la sondajul realizat de ziarul nostru: 
 
(function(e,t,n,c){var o,s,i;e.SMCX=e.SMCX||[],t.getElementById(c)||(o=t.getElementsByTagName(n),s=o[o.length-1],i=t.createElement(n),i.type=”text/javascript”,i.async=!0,i.id=c,i.src=[„https:”===location.protocol?”https://”:”http://”,”widget.surveymonkey.com/collect/website/js/rGNfcHNv_2F0PvV30WfYVfnyHOW2IpxA0EZ4A8ekjTzbiyBS40nwOwldDqkyz4FGLQ.js”].join(„”),s.parentNode.insertBefore(i,s))})(window,document,”script”,”smcx-sdk”);Create your own user feedback survey

Te-ar putea interesa și: