Evenimentul Zilei > International > Nu mai sunt dubii conform noului sondaj: 56% dintre britanici ar vota PENTRU a RĂMÂNE în UE
Nu mai sunt dubii conform noului  sondaj:  56% dintre britanici ar vota PENTRU a  RĂMÂNE în UE

Nu mai sunt dubii conform noului sondaj: 56% dintre britanici ar vota PENTRU a RĂMÂNE în UE

Votul britanicilor ar fi clar în urma ultimului sondaj: 56% față de 44% în favoarea menținerii țării lor în Uniunea Europeană dacă întrebarea a fost ridicată din nou prin referendum, potrivit unui sondaj YouGov, desfășurat miercuri, 16 ianuarie.

Sprijinirea taberei „rămân“ este la cel mai înalt nivel faţă de șocul victoriei pentru Brexit faţă de referendumul din iunie 2016.

Observăm că cei cu "rămân" sunt cu 12 puncte procentuale, este cel mai mare înregistrat până acum", a declarat Peter Kellner, fostul președinte al YouGov, citat în comunicatul de vot al poporului. Aceste cifre, totuși, nu iau în considerare opiniile britanicilor care au spus că intenționează să nu voteze.

Considerând alegătorii (6%) și indeciși (7%), susținătorii PENTRU menținerea în UE depășesc încă puternic cu 48% față de 38% în favoarea Brexit, potrivit YouGov care intervievat pentru acest studiu un eșantion de 1.070 de britanici.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: