Evenimentul Zilei > Social > Soluție disperată din cauza numărului mare de infectări. Ce se întâmplă la Timișoara
Soluție disperată din cauza numărului mare de infectări. Ce se întâmplă la Timișoara

Soluție disperată din cauza numărului mare de infectări. Ce se întâmplă la Timișoara

Începând de luni, pacienţii decedaţi în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara în urma infecţiei cu SARS-CoV 2 vor fi depuşi, într-o autospecială pentru păstrare temporară şi transport în regim frigorific.

„Morga spitalului nostru este de capacitate mică. Potrivit normelor în vigoare, a trebuit să organizam fluxuri separate pentru pacienții non COVID decedați și pentru cei care au murit din cauza infecției cu SARS-CoV 2. Practic, din cauza reorganizării mai avem doar 4 locuri. Luna trecută, din cauza numărul ridicat de pacienți COVID 19 decedați, am fost nevoiți să apelăm la o soluție temporară.

Acum, însă, am reușit să transferăm la Timișoara unitatea mobilă ce aparține DSU. Camionul frigo este destinat exclusiv depozitării în condiții civilizate a pacienților care au pierdut lupta cu noul coronavirus până când vor fi incredințați familiilor, conform procedurilor”, spune asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

Autospeciala poate adăposti 52 de persoane decedate

„Pentru a veni în sprijinul personalului medical care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus și pentru a asigura condițiile necesare de lucru, Centrul Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Timiș (CJCCI Timiș), la cererea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Victor Babeș” din Timișoara, a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență dislocarea unei autospeciale pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific (morgă mobilă) care va deservi spitalul din Timișoara.

Autospeciala poate adăposti, în total, 52 de persoane decedate, dintre care 10 supraponderale. Instalația de climatizare de la bord permite obținerea unei temperaturi de până la -40 de grade Celsius, scrie stiri.tvr.ro.

În cursul acestei zile va fi stabilită o procedura clară prin care să se realizeze identificarea pacienților decedați de către aparținători, în condiții civilizate și de respect față de memoria celor care s-au stins. Accesul în zona în care este amplasată autospeciala pentru păstrare temporară în regim frigorific este permis doar rudelor pacienților decedați și firmelor de pompe funebre.

„Morga mobilă” a fost amplasată în curtea unității sanitare, accesul în zonă urmând a fi restricționat. Autospeciala a ajuns la Timișoara sâmbăta seara, fiind transferată în urma unei solicitări transmise Direcției de Sănătate Publică și Departamentului pentru Situații de Urgență.