Traian Băsescu a arătat că înlcuirea infrastructurii RADET este extrem de scumpă motiv pentru care nu merită să fie luată în discuție. Cu atît mai mult, cu cât, la finalul implementării unui asemenea proiect investiția ar trebui reluată.

„În primul rând, n-aș mai sta de vorbă cu RADET-ul, pentru că este pregătit terenul încă din 2004 pentru centralele de cvartal. Ca să înlocuiești infrastructura RADET-ului, acum, costă enorm, or Bucureștiul este pregătit, datorită contorizării la scară de bloc și a automatizării celor 750 de puncte termice – făcute în mandatul meu – este pregătit ca la cvartalul deservit de un punct termic din cele 750 să pui o centrală de cvartal. Înlocuirea infrastructurii RADET-ului este atât de scumpă, încât nu mai merită făcută și atenționez că dacă te apuci de un asemenea program, când termini, când ajungi la un capăt, trebuie s-o iei de la capătul celălalt, pentru că asta e viața fierului, a oțelului, a fontei – e limitată. Deci, centralele de cvartal le-aș introduce rapid”, a explicat fostul președinte.

Băsescu a precizat că deși ar dori să mai fie primar general, nu ar mai candida la această funcție din cauza vârstei înaintate. Pe de altă parte, însă, s-a arătat optimist în legătură cu șansele sale de câștig: „Greu de spus, dar cum n-am pierdut niciodată, de ce aș spune că n-aș câștiga?”