Solomon lasă PDL pentru UNPR. Va candida la primăria Craiova din partea partidului lui Oprea

Solomon lasă PDL pentru UNPR. Va candida la primăria Craiova din partea partidului lui Oprea

Suspendat din funcţia de primar, judecat pentru fapte de corupţie alături de câţiva oameni de afaceri piteşteni, criticat de colegii din PDL, Antonie Solomon a decis să părăsească formaţiunea lui Emil Boc pentru mult mai toleranţii colegi uneperişti ai ministrului Gabriel Oprea. Cu câteva luni în urmă, el anunța că nu va pleca niciodată din PDL, pentru că a intrat în acest partid odată cu Traian Băsescu și nu vrea să fie "o javră politică".

El a anunţat astăzi că se va alătura Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) şi va candida din partea acestui partid la localele din 2012 pentru obţinerea unui nou mandat în fruntea primăriei Craiova.

Solomon a evitat să dea detalii cu privire la motivele plecării sale din PDL, în condiţiile în care el este preşedintele reales al organizaţiei municipale Craiova, iar Radu Berceanu îl promova în continuare ca cel mai probabil candidat al formaţiunii la viitoarele alegeri pentru primăria acestui municipiu.

''În ultima perioadă m-am consultat cu foarte mulţi cetăţeni din Craiova, iar concluzia a fost una singură: administraţia locală are nevoie de oameni de cuvânt, care să muncească în interesul cetăţenilor. A trecut vremea populismului şi a politicii de televizor, avem nevoie de soluţii serioase. Din acest motiv, am decis ca la alegerile din 2012 să candidez pentru Primăria Municipiului Craiova din partea UNPR'', a declarat Antonie Solomon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Solomon: Voi pune multe probleme adversarilor la alegeri

În opinia primarului suspendat, migrarea de la PDL la UNPR va fi bine primită de toţi craiovenii. El a dat asigurări că UNPR va fi ''surpriza plăcută a alegerilor din Craiova şi va pune multe probleme adversarilor''. "Sunt sigur că decizia de a veni alături de UNPR va fi bine primită de toţi craiovenii. Voi pune umărul la consolidarea UNPR şi voi fi în prima linie în bătăliile electorale din 2012. Vă asigur că UNPR va fi surpriza plăcută a alegerilor din Craiova şi va pune multe probleme adversarilor. Am convingerea că alegerile de anul viitor vor fi câştigate tot de coaliţia aflată astăzi la guvernare, care a trebuit să aplice măsuri grele, dar juste şi absolut necesare pentru depăşirea crizei economice şi a salvat România de la colaps", a mai spus Solomon.

În paralel, Solomon s-a arătat convins că actuala coaliţie aflată la guvernare ''care a trebuit să aplice măsuri grele, dar juste şi absolut necesare pentru depăşirea crizei economice şi a salvat România de la colaps'' va fi cea care va câştiga alegerile din 2012. Jurământ de credință față de PDL: Nu vreau să fiu o javră politică Cu câteva luni în urmă, Solomon susţinea că nu se dă plecat din PDL pentru că nu vrea să fie "javră", întrucât, după ce a ieşit din penitenciar a fost sunat de Traian Băsescu şi de Emil Boc.

"Voi rămâne în PDL pentru că am intrat în partid pentru preşedintele Traian Băsescu. Pot să spun că nu a fost o relaţie specială, însă una de simpatie. Voi rămâne în partid tot pentru Traian Băsescu (...) Nu o să plec niciodată din PDL, doar dacă mi se spune să plec acasă. (...) Nu vreau să fiu o javră politică. Javra înseamnă o maimuţă îmbrăcată în haine, care-şi dă cu parfum franţuzesc, se duce îşi ia un bilet urcă la PDL, coboară la prima staţie, îşi ia un alt bilet, se urcă la PSD şi tot aşa. Nu mai vreau să fiu. Am fost o dată", definea atunci Solomon portretul unui migrator politic.

''Există o vorbă românească de care am ţinut cont în toată cariera politică: "Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti". Eu vreau să am alături oameni serioşi, care au servit interesul naţional şi au asigurat stabilitatea politică în România. Îi apreciez pe liderii UNPR pentru că sunt oameni cu mult curaj, care şi-au respectat întotdeauna cuvântul. Cu ministrul Gabriel Oprea am colaborat foarte bine în perioada în care a fost ministru al administraţiei publice şi îl apreciez în primul rând pentru că este om de onoare. În acelaşi timp, îi apreciez pe Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu pentru că sunt adevăraţi oameni de stat, care şi-au demonstrat profesionalismul. Voi pune umărul la consolidarea UNPR şi voi fi în prima linie în bătăliile electorale din 2012. Vă asigur că UNPR va fi surpriza plăcută a alegerilor din Craiova şi va pune multe probleme adversarilor'', și-a justificat primarul migrarea spre UNPR.