Astfel, la întrebarea din ce țară provin cei mai slabi șoferi, participanții la sondajul LeasePlan Mobility Monitor   au indicat în ordine Bulgaria (10%), Italia (6%) și România (5%). La aceeași întrebare, conducătorii auto din Uniunea Europeană au indicat că cei mai  slabi șoferi provin din Italia (13%), Franța (6%) și România (5%).

Șoferii din România au indicat pe locurile 4 și 5 în topul celor mai răi șoferi pe conducătorii auto din Ungaria (4%) și Grecia (3%). La nivel european pe locurile patru și cinci s–au situat șoferii din Grecia și Polonia, cu câte 4%.

Românii spun că circulă cu viteză doar când se grăbesc

Șoferii români spun că circulă cu viteză ridicată doar pe drumuri libere, când se grăbesc sau când circulă pe autostradă, relevă studiul LeasePlan Mobility Monitor.

Studiul a luat pentru prima dată în considerare și răspunsurile conducătorilor auto ale mașinilor gestionate în leasing operațional din România. Dintre aceștia, 33% au afirmat că circulă cu viteză ridicată când drumul este liber. 27% la sută dintre respondenții din România au precizat că se deplasează cu viteză când se grăbesc, iar 24% dintre respondenți au recunosc că “apasă pe accelerație” când circulă pe autostradă.

În cazul sondajului efectuat la nivel european, 36% dintre șoferii chestionați au afirmat că doar pe autostradă conduc cu viteză, în timp ce 24% au afirmat că merg cu viteză mare doar când drumul este liber sau când se grăbesc (21%).

3 din 4 șoferi români preferă ca mașina de serviciu să fie luată în leasing

Studiul LeasePlan Mobility Monitor arată că 75% dintre conducătorii auto (cu autovehicul de serviciu) din România ar prefera ca mașina de serviciu să fie gestionată în leasing. Numai 5% din respondenți ar prefera să vină la serviciu cu mașina proprie iar 14% ar prefera să primească bani cu care să gestioneze problema transportului. Pe plan global, spaniolii preferă să gestioneze mașina în leasing în proporție de 84% iar grecii in procent de 78%. Cei mai reticenți la această formă de asigurare a mobilității sunt turcii, cu un procent de 46%.

În cadrul sondajului LeasePlan MobilityMonitor au fost chestionați 237 de șoferi care conduc mașini în leasing operațional.