Evenimentul Zilei > International > Socialiştii bulgari depun o moţiune de cenzură împotriva guvernului
Socialiştii bulgari depun o moţiune de cenzură împotriva guvernului

Socialiştii bulgari depun o moţiune de cenzură împotriva guvernului

Partidul Socialist Bulgar (BSP) depune luni o moţiune de cenzură împotriva guvernului de la Sofia, din cauza "eşecului în politica din domeniul mediului şi apelor".

Potrivit BSP, guvernanţii de la Sofia nu au luat măsuri pentru a rezolva problema aerului poluat, crizei apei şi gunoiului adus din Italia.

Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi a anunţat că va susţine partidul de stânga – BSP. Cele două partide au în total 104 voturi în Parlamentul de la Sofia. Însă, pentru ca votul să se bucure de succes, are nevoie de susţinerea a 121 de deputaţi.

Deznodământul depinde de decizia Partidului Volia şi de deputaţii ultranaţionalişti de la Ataka. Se aşteaptă ca ei să anunţe cum vor vota, însă se pare că nu vor susţine această moţiune de cenzură.

Aceasta este a patra moţiune de cenzură a celui de-al treilea cabinet al lui Boiko Borisov. Primele trei au fost pentru eşecuri în domeniul sănătăţii, securităţii şi corupţiei. Toate s-au dovedit a fi lipsite de succes, iar voturile s-au încheiat cu peste 130 de voturi pentru guvernanţi.

BSP va continua şi consultările cu partidele din afara arcului guvernamental. BSP a invitat pentru discuţii şi partidele neparlamentare – ABV, Mişcarea 21 şi Coaliţia Bulgaria Democratică.

Articol tradus din Mediapool – RADOR