Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoc și groază în dreptunghiul verde. Arbitru ucis pe teren
Șoc și groază în dreptunghiul verde. Arbitru ucis pe teren

Șoc și groază în dreptunghiul verde. Arbitru ucis pe teren

Clipe de coșmar pe un teren de fotbal.  Un suporter s-a enervat pe decizia arbitrului, a pătruns pe teren l-a lovit pe acesta, care a decedat în urma atacului huliganic.

John Chang’aa Okwoyo, un polițist retras din activitate, era asistent în meciul dintre Ichuni Youth și Aspire FC, din Kenya. Suporterul s-a înfuriat după ce ar fi fluierat un fault greșit, și a pătruns pe teren, l-a lovit pe arbitru furios, lăsându-l inconștient.

Potrivit presei din Kenya, bărbatul a fost dus la spital, însă nu s-a putut face nimic pentru a fi salvat.

Turneul era organizat împotriva recomandărilor Federației din Kenya, organizatorii au ignorat ceea ce li s-a transmis și au continuat cu desfășurarea partidelor.

„Nu există securitate la turneu, una dintre cerințele principale ale fiecărei partide. Nu era absolut nimeni la stadion unde s-a jucat meciul”, a spus un oficial conform standardmedia.co.uk.

Poliția a început o investigație pentru a află ce s-a întâmplat, iar persoanele prezente la meci au fost interogate, deși suporterul nu a fost încă găsit, scrie sport.ro.

În ultima perioadă huliganii au coborât în dreptunghiul verde

Cu câțiva ani în urmă, acordarea unui cartonaş roşu pentru Ruben Rivera a fost ultimul lucru făcut de Victor Trejo, un arbitru de 55 de ani din Mexic. Jucătorul, considerându-se nedreptăţit, l-a lovit pe arbitru cu capul în plină figură, iar ulterior acesta a decedat.

Partida dintre Canarios-Rojo Gomez şi Lindavista, dintr-o ligă inferioară din Mexic, a fost ultima pentru Victor Trejo. Acesta i-a acordat cartonaş roşu unui fotbalist, care, orbit de furie, a decis să îşi caute singur dreptatea. Iritat, jucătorul l-a lovit dur pe arbitru, iar acesta s-a prăbuşit, inconştient. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat că Victor nu mai avea semne vitale şi, deşi l-au transportat la spital, acordându-i pe drum ajutorul necesar, acesta nu a mai putut fi salvat.

Ruben Rivera, agresorul, a conştientizat imediat că lucrurile au luat o turnură neplăcută. Ştiind că va trebui să dea explicaţii autorităţilor, el a profitat de învălmăşeala creată şi s-a făcut nevăzut (martorii afirmă că a plecat la bordul unei maşini de teren).

Imediat, poliţia a mers la domiciliul jucătorului, pentru a-l captura, însă s-a ascuns într-o altă locaţie. În cele din urmă criminalul a ajuns în fața legii pentru a răspunde pentru fapta sa reprobabilă.