John Chang’aa Okwoyo, un polițist retras din activitate, era asistent în meciul dintre Ichuni Youth și Aspire FC, din Kenya. Suporterul s-a înfuriat după ce ar fi fluierat un fault greșit, și a pătruns pe teren, l-a lovit pe arbitru furios, lăsându-l inconștient.

Potrivit presei din Kenya, bărbatul a fost dus la spital, însă nu s-a putut face nimic pentru a fi salvat.

Turneul era organizat împotriva recomandărilor Federației din Kenya, organizatorii au ignorat ceea ce li s-a transmis și au continuat cu desfășurarea partidelor.

„Nu există securitate la turneu, una dintre cerințele principale ale fiecărei partide. Nu era absolut nimeni la stadion unde s-a jucat meciul”, a spus un oficial conform standardmedia.co.uk.

Poliția a început o investigație pentru a află ce s-a întâmplat, iar persoanele prezente la meci au fost interogate, deși suporterul nu a fost încă găsit, scrie sport.ro.

În ultima perioadă huliganii au coborât în dreptunghiul verde

Cu câțiva ani în urmă, acordarea unui cartonaş roşu pentru Ruben Rivera a fost ultimul lucru făcut de Victor Trejo, un arbitru de 55 de ani din Mexic. Jucătorul, considerându-se nedreptăţit, l-a lovit pe arbitru cu capul în plină figură, iar ulterior acesta a decedat.

Partida dintre Canarios-Rojo Gomez şi Lindavista, dintr-o ligă inferioară din Mexic, a fost ultima pentru Victor Trejo. Acesta i-a acordat cartonaş roşu unui fotbalist, care, orbit de furie, a decis să îşi caute singur dreptatea. Iritat, jucătorul l-a lovit dur pe arbitru, iar acesta s-a prăbuşit, inconştient. Medicii sosiţi la faţa locului au constatat că Victor nu mai avea semne vitale şi, deşi l-au transportat la spital, acordându-i pe drum ajutorul necesar, acesta nu a mai putut fi salvat.

Ruben Rivera, agresorul, a conştientizat imediat că lucrurile au luat o turnură neplăcută. Ştiind că va trebui să dea explicaţii autorităţilor, el a profitat de învălmăşeala creată şi s-a făcut nevăzut (martorii afirmă că a plecat la bordul unei maşini de teren).

Imediat, poliţia a mers la domiciliul jucătorului, pentru a-l captura, însă s-a ascuns într-o altă locaţie. În cele din urmă criminalul a ajuns în fața legii pentru a răspunde pentru fapta sa reprobabilă.