Evenimentul Zilei > International > ȘOC la PENTAGON: Transsexualii vor egalitate cu homosexualii și lesbienele din US Army!
ȘOC la PENTAGON: Transsexualii vor egalitate cu homosexualii și lesbienele din US Army!

ȘOC la PENTAGON: Transsexualii vor egalitate cu homosexualii și lesbienele din US Army!

Homosexualii, lesbienele și bisexualii pot face parte din Armata Statelor Unite începând cu 2011. Nu și transsexualii. Luni, transsexuali militari din toate lumea s-au adunat la Washington pentru a protesta față de polica Pentagonului.

După abrogarea în 2011 a principiului „Don’t ask, don’t tell!”, homosexualii din US Army își pot face dezvălui identitatea sexuală fără a se teme că vor fi trimiși la vatră. Însă Pentagonul refuză să-i trateze la fel și pe transsexuali, care continuă să aibă interzis sub arme.

Luni, a avut loc la Washington o conferință organizată de American Civil Liberties Union (ACLU), la care au participat militari transsexuali din armatele Australiei, Canadei, Noii Zeelande, Suediei și Marii Britanii și care a avut ca scop să facă presiuni asupra Pentagonului pentru a-și schimba politica.

„Este ceva cât se poate de omenesc, nu este așa de complicat să le permiți oamenilor să fie ceea ce sunt”, a pledat Maior Alexandra Larsson, din Forțele Armate Suedeze, informează ABC News.

Participanții au arătat că soarta transsexualilor stă în vârful pixului lui Obama: totul e ca președintele să manifeste bunăvoință.

„Nu e zi în care să nu mă gândesc cum mă voi întoarce în armată”, a declarat veteranul din US Navy Landon Wilson. Acesta a fost dat afară în 2013, după ce conducerea unității sale a descoperit o hârtie care demonstra că la momentul înrolării era femeie.

„Am fost în mijlocul a tot ce poate fi mai dur la Navy SEAL. Și astăzi aș putea face față, ca femeie”, spune Kristin Beck. „Femeile sunt puternice. Femeile mestecă tutun și fumează trabuce. Femeile ridică greutăți”, dă asigurări veterana care și-a schimbat sexul după ce a ieșit din armată.