Restricții drastice și lume puțină la slujba din a treia duminică a Postului Paștelui, la Catedrala Patriarhală. S-au încumetat, însă, să vină să asculte ultima liturghie pe Dealul Mitropoliei, dedicată cinstirii Sfintei Cruci, circa 100 de români, înainte de a intrare în vigoare Ordonanța militară 1/2020 care restricționează întrunirile religioase.

O atmosferă mohorâtă, vreme rece, dar întreținută de membrii corului bisericesc care, între cuvintele duhovnicești spuse de preoți, răscoleau sufletele creștinilor cu acele cântece religioase care intră la inima românului.

„Puteau fi mai mulți. Dar sunt impuse restricții și Jandarmeria nu i-a putut lăsa…”, ne-a mărturisit unul dintre preoți.

Într-adevăr, la intrarea pe Dealul Mitropoliei, jandarmii au pus garduri și cei care doreau să meargă spre Catedrala Patriarhală o puteau face doar pe trotuar. Oamenii legii aveau măști și mănuși. Dintre credincioși, mai puțin.

La slujba care a avut loc lângă Catedrală oficiau trei preoți. Nu era Prea Fericitul Daniel. Ne-a explicat de ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu….

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE