Evenimentul Zilei > International > Slovacia REFUZĂ complet Islamul și NU va permite nici măcar o MOSCHEE
Slovacia REFUZĂ complet Islamul și NU va permite nici măcar o MOSCHEE

Slovacia REFUZĂ complet Islamul și NU va permite nici măcar o MOSCHEE

Slovacia este una dintre puținele țări europene fără moschei, iar comunităţii musulmane li s-a negat statutul oficial. Mai mult, parlamentul slovac nu recunoaște Islamul ca fiind o religie şi-l consideră ca o ameninţare pentru Europa.

Islamul nu trebuie predat în școli, iar cei 5.000 de musulmani, majoritatea europeni, care locuiesc în țară, nu sunt recunoscuți oficial. A nu fi recunoscut oficial reprezintă dificultăți majore pentru grup. Printre altele, nu li se permite să aibă lideri religioși oficiali, să desfășoare căsătorii musulmane sau să primească contribuții financiare de la stat, drepturi pe care alte 18 religii recunoscute le au. Conform anumitor politicieni ai țării, Islamul este o amenințare gravă.                                                                                                                                                                            

"Islamizarea începe cu kebab, iar în Bratislava a început deja. Deci, înțelegeți ce ar putea fi în 5-10 ani ", spune deputatul Andrej Danko.  "Fiecare om european normal, creștin sau ateu se teme de această creație pedofilă satanică a diavolului", a declarat un alt parlamentar critic.

Potrivit TRT, situația a fost și mai complicată pentru musulmanii țării în legătură cu valul de azil din 2015. Slovacia a folosit atunci absența moscheilor ca argument pentru a nu accepta nici un migrant.  Canalul de televiziune trtworld susține că Slovacia încalcă legile privind drepturile omului din UE prin faptul că nu permite construirea de moschei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.