Este necesar, a declarat ministrul francez Florence Parly, „să dăm soldaților noștri ocazia de a se regăsi, ocazia de a vibra în același ritm, de a partaja informații între ei și, în sens mai larg, cu toată Franța”.

La mai bine de șase luni de la declarația lui Florence Parly, fără surle și trâmbițe, grupul Skyrock a lansat un post de radio „pentru militari”, scrie Opex 360. „Skyrock Pour les militaires” (Skyrock PLM) este, firește, integrat într-o aplicație mobilă, ceea ce-l face accesibil în toată lumea, via Internet.
Skyrock PLM, care emite 24 de ore din 24, 7 zile din 7, a fost creat în parteneriat cu ministerul francez al Apărării și în asociere cu Uneo, Banque Française Mutualiste și CARAC.

În ceea ce privește conținutul, se va concentra pe “muzica urbană”. Un program matinal de actualitate generală și militară, precum și o seară de dedicații și mesaje personale adresate soldaților sunt, de asemenea, în program.

Linia editorială va consta în a „împărtăși cu armata, valorile care se unesc, adună, transformă națiunea”. Vor fi evidențiate „cariera militară, angajamentul, destinele de zi cu zi ale militarilor, colectivitatea, voința, efortul și ajutorul reciproc”.

Skyrock PLM, animat de o echipă civilă, „va primi informații de la invitați, în coordonare cu ministerul Apărării. “Un comitet director care reunește Skyrock și reprezentanți ai ministerului asigură legătura și parteneriatul”, informează grupul Skyrock.

“Skyrock PLM este această legătură între militari și noua generație din care fac parte, un punct de întâlnire și solidaritate pentru o națiune”, a declarat Pierre Bellanger, președinte fondatorul al Skyrock.