„Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Măicăneşti, a fost reţinut, în cursul zilei de joi, pentru 24 de ore, şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul este cercetat în cadrul dosarului penal privind săvârşirea infracţiunii de viol”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Violul s-a petrecut la începutul lunii iulie. Mama se afla la muncă în străinătate, iar tatăl a rămas acasă cu fetiţa de şase ani şi jumătate şi un frate mai mare. Sesizarea a fost făcută chiar de mama fetiţei, pe 25 iulie.

Cei doi concubini au împreună şapte copii, doi fiind minori. În prezent, mama şi cei doi copii minori se află într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, unde vor rămâne până la clarificarea situaţiei.

„Cazul a intrat în atenţia noastră din data de 26 iulie, moment în care mama, împreună cu cei doi minori ai familiei, au fost preluaţi, aflându-se în momentul de faţă într-un centru din subordinea DGASPC Vrancea, prevenind astfel separarea mamei de copii.

În cadrul centrului, aceştia beneficiază de servicii sociale primare şi de specialitate, fiind totodată incluşi într-un program de consiliere psihologică.

Şederea lor în cadrul centrului va fi asigurată până la înlăturarea situaţiei de risc existentă în familie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.