Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a fost nevoir să-şi suspende călătoriile oficiale şi îşi va limita expunerea în public după ce soţia sa a fost testată pozitiv la nou coronavirus, a anunţat vineri biroul prezidenţial, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Potrivit constituției din Ucraina, șeful statului nu are voie să-şi delege sarcinile prezidenţiale vreunei alte persoane, așa că el nu poate intra într-o izolare totală, se arată într-un comunicat.


Președintele face o numire neașteptată într-o funcție cheie. Mutarea cu ecou în SUA

Ucraina: Cum se câștigă un mandat prezidențial fugind de ieșiri sau confruntări publice. Pulsul planetei


Preşedintele Volodimir Zelensky, în vârstă de 42 de ani, va fi supus zilnic unor teste pentru coronavirus şi va veni în contact numai cu consilierii săi şi cu serviciul de pază.

Vestea restrângerii activității președintelui de la Kiev survine la doar câteva ore după ce soţia lui Volodimir Zelensky, de asemenea în vârstă de 42 de ani, a anunţat că a contractat virusul şi că se va autoizola imediat.

Preşedintele şi cei doi copii ai cuplului au fost testaţi negativ la SARS-CoV-2.

În prezent, în Ucraina, numărul de cazuri de COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, se ridică la aproximativ 30.000, iar numărul deceselor este aproape de 900.


UPDATE. Premierul Boris Johnson a fost scos de la terapie intensivă

Logodnica lui Boris Johnson, înnebunită de îngrijorare în timpul internării premierului la terapie intensivă


Zelensky nu este singurul șef de stat afectat de pandemia provenită din China. Reamintim că premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a fost bolnav grav din cauza SARS-CoV-2, fiind internat inclusiv la Terapie Intensivă. Din fericire, politicianul s-a făcut sănătos, iar soția sa, care era însărcinată la momentul infectării, a născut un copil sănătos.

Dar și mulți alți politicieni de vârf din întreaga lume au avut de suferit de pe urma coronavirusului chinezesc. Printre aceștia, premierul canadian Justin Trudeau, prințul Albert de Monaco sau negociatorul UE pentru Brexit, francezul Michel Barnier.

Tot în Franța, secretarul de stat Brune Poirson, ministrul Culturii Franck Riester și președintele Republicanilor, Christian Jacob au fost infectați.


Epidemia de coronavirus: Egalitatea nu este pentru căței

A scăpat greu de coronavirus, dar asta e deja prea mult! Boris Johnson, a șasea oară tată