Al 2-lea proces a fost intentat de patru persoane, pe 13 martie, la Instanța Federală a districtului de nord-est din Ohio. Mai exact, oamenii susțin că afirmația conform căreia produsul „ucide 99,9% dintre germeni și bacterii”, este una înșelătoare. „Aceste afirmații nu au o bază științifică, și ne induc în eroare”, arată reclamanții. Pe lângă aceste procese, producătorul dezinfectantului de mâini se chinuie să producă și să comercializeze suficiente produse.

Primul process a f trecută în aceeași instanță federală de către diferiți reclamanți. Acest proces afirmă că producătorul „a rupt încrederea publicului” prin comercializarea repetată a unor cereri

În ianuarie, FDA a trimis o scrisoare producătorului Purell, avertizându-l împotriva formulării unor afirmații neîntemeiate cu privire la eficacitatea produselor sale.

FDA a făcut trimitere la mai multe campanii publicitare care sugerează că Purell ar putea preveni gripa, ebola, norovirusul și alte boli potențial mortale.

Pe măsură ce coronavirusul se răspândește, cererea pentru dezinfectanți și produse de igenă este din ce în ce mai mare. Potrivit unui studio realizat de Nielsen, oamenii au cumpărat cu 73% mai multe astfel de produse de când a izbucnit pandemia provocată de noul coronavirus, scrie DailyMail.