Evenimentul Zilei > International > Situație gravă în PARLAMENT. ȘOARECII provoacă daune de MILIOANE
Situație gravă în PARLAMENT. ȘOARECII provoacă daune de MILIOANE

Situație gravă în PARLAMENT. ȘOARECII provoacă daune de MILIOANE

Parlamentul din Londra, găzduit în Palatul Westminster, are o gravă problemă din cauza invaziei de șoareci, care au provocat daune de 170.000 de dolari în ultimul an.

Cheltuielile pentru combaterea rozătoarelor au ajuns la 170.000 dolari pe an, dar par să fie fără rezultate, în clădirea cu 258.000 metri pătrați, informează Mediafax. Conform reprezentanților palatului, există un serviciu special dedicat pentru controlul rozătoarelor, dar se pare că acesta a fost depășit de situație, fiind luată în calcul chiar o închidere parțială a clădirii.

Conform reprezentanților Camerei Comunelor, „Creşterea costurilor de ţinere sub control a dăunătorilor din 2016-2017 a fost cauzată de demararea unui număr mare de proiecte de mentenanţă în întreaga proprietate, care au deranjat dăunătorii şi i-au făcut să devină mai vizibili, ducând la creşterea nevoii de deparazitare, folosirea şoimilor şi dispozitivelor de îndepărtare a moliilor. Renovările de birouri au determinat la rândul lor o cerere sporită de implementare a unor măsuri de deparazitare.”