Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație gravă la TVR?! Încă 4 angajați, depistați pozitiv pentru Covid-19
Situație gravă la TVR?! Încă 4 angajați, depistați pozitiv pentru Covid-19

Situație gravă la TVR?! Încă 4 angajați, depistați pozitiv pentru Covid-19

TVR se confruntă cu mari probleme după ce încă patru angajați ar fi fost depistați pozitiv pentru Covid-19.

Conform surselor Rețete și vedete, 4 persoane sunt internate la Spitalul „Victor Babeș”, iar alte două sunt izolate la domiciliu, urmând să repete testele. Cei infectați se pare că nu sunt în stare gravă.

Angajații TVR au fost informați de situație și de ce demersuri și măsuri au făcut cei din conducere pentru ca în instituție să nu fie pericol pentru nimeni.

„Potrivit procedurilor, a fost anunţat medicul de familie şi Cabinetul Medical al instituţiei care au luat măsurile necesare în acest caz”, li s-a comunicat din nou salariaților. S-a făcut și precizarea că „datorită programului de lucru la domiciliu, acest al şaselea caz nu are niciun contact la locul de muncă”, s-a scris în comunicat.

Spaţiile în care s-au aflat persoanele respective au fost deja dezinfectate. Conducerea TVR a dispus sporirea măsurilor în astfel de cazuri: dezinfecţii în mai multe încăperi şi asigurarea suplimentară a unor materiale de protecţie”, a informat TVR.

Ca și în primele două cazuri, marți, 28 iulie, angajații TVR au primit un comunicat de la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol, similar cu cel anterior.

Măsuri de siguranţă şi protecţie a angajaţilor

Managementul TVR a adoptat măsuri de siguranţă şi protecţie a angajaţilor, similare celor implementate deja, după depistarea primului caz de infectare cu coronavirus în TVR.

Testarea salariaților care au intrat în contact direct cu persoanele diagnosticate pozitiv la testul COVID

Angajaţii care au intrat în contact direct cu persoanele respective vor putea face testele necesare (RT-PCR) într-o clinică cu care TVR a încheiat contract pentru astfel de cazuri.

Listele cu cei care vor fi testaţi sunt întocmite de şefii ierarhici şi vor fi transmise clinicii prin intermediul cabinetului medical din TVR, salariaţii urmând să se programeze individual. Toate solicitările de programare se vor face prin call center, în punctele de recoltare ale clinicii.

Recomandarea medicală este ca pacientul să fie testat după 5-7 zile de la contactul cu persoana la care virusul a fost declarat pozitiv, iar rezultatele vor fi eliberate în cel mult 72 de ore din momentul în care probele ajung în laborator.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: