Evenimentul Zilei > Social > Situație fără precedent! Trei medici bolnavi de Covid-19 au fugit din spital
Situație fără precedent! Trei medici bolnavi de Covid-19 au fugit din spital

Situație fără precedent! Trei medici bolnavi de Covid-19 au fugit din spital

Trei medici infectaţi cu noul coronavirus, internaţi la secția de boli infecțioase a spitalului județean din Târgu Jiu, au fugit din spital.

Este vorba despre trei medici, printre care un pneumolog și un medic de terapie intensivă, care sunt căutați acum de poliție.La un control inopinat, făcut în miez de noapte de inspectorii DSP, a scos la iveală că medicii, acum pacienți, nu se aflau în saloane. Poliția a deschis o anchetă, mai ales că cele trei cadre medicale ocupau, cel puțin pe hârtie, locurile și așa insuficiente din spitalele COVID.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu are paznici la toate ușile care fac legătura cu exteriorul, dar nimeni nu știe pe unde au ieșit medicii. Toți trei sunt diagnosticați cu noul coronavirus.

Narcis Stoian, șef DSP Gorj a declarat: „Bineînțeles că sunt un pericol fiind diagnosticați pozitivi. În momentul de față nu știm unde se află.”

Cum au dispărut medicii din spital

Polițiștii de la IPJ Gorj au mers joi noaptea la spital, după ce au fost chemați de DSP. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au mers joi seara în control la spitalul județean din Târgu Jiu pentru a verifica dacă paturile de terapie intensivă sunt ocupate. După ce au făcut această verificare, au dorit să vadă și cum sunt tratați pacienții din secții și așa au observat că trei dintre ei lipsesc. Este vorba despre trei medici, potrivit DSP Gorj.

Inspectorii DSP au anunțat poliția după ce au constatat că cei 3 nu sunt în spital. Toți erau internați de câteva zile. De la debutul pandemiei, aproape 6.000 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus, potrivit  igj.ro.

Comunicatul Poliţiei Gorj

„Poliţiştii au constatat ca pacienţii ar fi trei femei cu vârste cuprinse între 31 si 55 ani, toate având domiciliul în muninicipiul Tg.-Jiu, acestea fiind medici in cadrul Spitalului Judeţean Tg.-Jiu. Din verificări a rezultat că în cursul zilei de 29.10.2020, acestea au părăsit incinta Secţiei Medicale unde erau internate fără a informa despre acest lucru.

Întrucât nu au respectat măsurile pentru prevenirea răspândirii COVID-19, celor trei persoane li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanele în cauză au fost identificate la domiciliu şi transportate cu ambulanţa şi internate la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg.-Jiu“, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: