Sâmbătă, oamenii legii din Turcia au arestat zeci de persoane. Manifestanții încercau să defileze de 1 Mai la Istanbul, cu toate că autoritățile au impus interdicții de a manifesta, în contextul pandemiei provocate de COVID-19.

Cei peste 100 de manifestanți încercau să ajungă în Piaţa Taksim, spaţiu obişnuit pentru proteste, precum şi în alte cartiere şi de pe popularul bulevard Istikal, au constatat corespondenţii AFP.  Într-o manieră violentă, poliția a respins un grup, în timp ce alţii i-au târât pe manifestanţi.

Potrivit sursei citate, peste 170 de persoane au fost arestate.

Pe data de 29 aprilie, Turcia a impus lockdown strict din cauza celui de-al treilea val epidemic care a ucis un număr record de bolnavi în fiecare zi.

Cel puţin 394 de persoane au murit de Covid-19 vineri, potrivit autorităţilor.

Piaţa Taksim este locul adunărilor de 1 Mai, cu confruntări adesea, de când 34 de persoane au fost ucise aici pe 1 mai 1977, într-o perioadă agitată din istoria modernă a Turciei.

Cel puţin 11 persoane au fost arestate şi la Ankara, după ce au încercat să protesteze sâmbătă, au informat mass-media locale.

Demonstrație violentă la Paris

Mii de persoane au protestat sâmbătă pe străzile Parisului, iar atitudinea protestatarilor a degenerat către distrugeri ale spațiului pietonal parizian și către autoturisme distruse. Violențele sunt rezultatul unei evoluții nedorite pentru autoritățile franceze care consideră protestatarii niște persoane iresponsabile și care nu înțeleg eforturile guvernamentale pentru soluționarea crizei coronavirus.

Protestatarii au organizat o manifestație îndreptată împotriva actualei situații din Franța. Acțiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii. Protestatarii manifestă parțial și împotriva măsurilor impuse de autorități pentru a împiedica răspândirea virusului.

CITEȘTE ȘI Experiment social. Mii de tineri, liberi pe ringul de dans. Se testează revenirea la normalitate

CITEȘTE ȘI Klaus Iohannis, mesaj de Paște pentru români. „Credinţa ne rămâne la fel de puternică”