Evenimentul Zilei > International > Situație disperată în Israel! Se întâmplă a treia oară anul acesta…
Situație disperată în Israel! Se întâmplă a treia oară anul acesta…

Situație disperată în Israel! Se întâmplă a treia oară anul acesta…

Încercările repetate de formare a unei majorități parlamentare au eșuat. Israelul se îndreaptă spre o nouă rundă de alegeri legislative.

Oficial, termenul limită până la care se mai poate schimba ceva este la miezul nopții, dar toată lumea așteaptă trecerea timpului și anunțul că parlamentul Israelului, Knessetul, a fost dizolvat.

În acest sens, informează Agenția Anatolia, reprezentanți ai principalelor formațiuni politice (Albastru-Alb și Likud) au și depus un proiect de lege care prevede convocarea alegerilor legislative pentru ziua de 2 martie 2020.

După alegerile din aprilie, respectiv septembrie, nici Benjamin Netanyahu, dar nici Benny Gantz nu au reușit să obțină majoritatea necesară pentru un guvern de uniune națională.

Cei doi politicieni sunt ținuți în șah de liderul Partidului Israel-Casa Noastră, Avigdor Lieberman, a treia forță din Israel. Lieberman l-a criticat vehement în această dimineață pe premierul Benjamin Netanyahu, reproșându-i comportamentul față de acuzațiile de corupție care i se aduc.

Concret, fostul premier Netanyahu este arătat cu degetul fiindcă se ascunde în spatele imunității parlamentare. În acest sens, Avigdor Lieberman se dă exemplu pe el: „Niciodată nu m-am ascuns în spatele imunității, în timp ce Netanyahu vrea să rămână premier cu orice preț”.