Evenimentul ZileiInternationalSituația Covid-19 în lume. Trump se laudă cu vaccinul. Putin, cu record de infectări pe cap

Situația Covid-19 în lume. Trump se laudă cu vaccinul. Putin, cu record de infectări pe cap

Situația Covid-19 în lume. Trump se laudă cu vaccinul. Putin, cu record de infectări pe cap
Vaccinul pentru coronavirus ar putea fi disponibil pentru întreaga populaţie a Statelor Unite până în luna aprilie, potrivit liderului de la CasaAlbă.

Președintele american în exercițiu a ieşit în public pentru prima oară de când estimările presei l-au dat pe Joe Biden drept câştigător al alegerilor prezidenţiale.

Donald Trump, care până acum nu şi-a recunoscut înfrângerea, a părut să facă un pas în acea direcţie ieri, când a spus că „timpul va arăta„ dacă la Washington se va instala o nouă administraţie, scrie Rador.

Preşedintele în exerciţiu a spus că un vaccin va fi accesibil categoriilor vulnerabile ale populației în câteva săptămâni de zile, pentru ca în luna aprilie, anul viitor, să fie accesibil la scară amplă.
„Adminitraţia mea va coordona distribuirea vaccinului. Cred că va fi aprobat foarte, foarte rapid. Sperăm”, a declarat Trump.

Covid-19 și la Secret Service

Experţii în sănătate publică se tem că refuzul lui Donald Trump de a acționa agresiv împotriva pandemiei de coronavirus și refuzul său de a se coordona în ultimele două luni de mandat cu echipa președintelui ales, Biden, vor avea un impact asupra distribuirii rapide a vaccinului anul viitor.

Zeci de agenţi ai Serviciului Secret implicați în evenimentele părții finale ale campaniei prezidențiale Trump au fost infectați cu Covid-19.

Suporteri ai președintelui Trump au sosit încă de vineri seară în capitala federală, Washington DC, unde vor protesta sâmbătă împotriva fraudării votului, susținând astfel alegațiile lui Donald Trump, care spune, fără a avea nicio dovadă, că alegerile prezidențiale i-ar fi fost furate.

Experţii previn că extremiști de dreapta ar putea apărea la demonstrațiile de astăzi din Washington DC. Trump a scris pe Twitter că s-ar putea să meargă la demonstrații el însuși, pentru a-şi salute.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: