Evenimentul Zilei > Actualitate > Sistemul de Trafic Management din Timișoara, dat peste cap. Pagube de 100.000 de euro
Sistemul de Trafic Management din Timișoara, dat peste cap. Pagube de 100.000 de euro

Sistemul de Trafic Management din Timișoara, dat peste cap. Pagube de 100.000 de euro

Traficul în mai multe intersecții din Timișoara a fost dat peste cap de un șofer grăbit. Pagubele au fost de 100.000 de euro, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Sâmbătă, șoferul a pierdut controlul volanului pe unul dintre principalele bulevarde din orașul de pe Bega iar mașina sa a ajuns în cutiile care adăpostesc componente ale sistemului de Trafic Management. Bărbatul a sunat imediat la 112, a anunțat cele întâmplate, apoi a părăsit locul accidentului.

 “Au fost două accidente, unul la intersecția Take Ionescu cu Kogălniceanu și altul undeva în Traian. Doi conducători au intrat cu mașinile în casetele care găzduiesc echipamentele electronice de comandă în cadrul sistemului de semaforizare. Evident, aceste echipamente sunt scumpe și pagubele sunt însemnate, primele estimări sunt la circa 100.000 de euro. S-au repus, am înțeles, în funcțiune, cel puțin o parte dintre semafoare, pentru că există soluții alternative în sistemul nostru, un sistem foarte complex, dar el nu merge acum în regimul nominal în care a fost gândit, ci pe o variantă de rezervă, de avarie. Imediat după accident nu au mers deloc semafoarele în zonele în care erau implicate acele echipamente”, a afirmat primarul Timișoarei, conform Pressalert.ro.

Semafoarele au fost reparate provizoriu, iar cutiile lipite cu bandă adezivă. Acum Primăria vrea să recupereze paguba de la șofertul neatent. Poliștii au reulit să identifice mașina care a produs accidentul și caută să dea de șofer.