Evenimentul Zilei > Politica > Sirieni prinși pe ”frontiera verde”
Sirieni prinși pe ”frontiera verde”

Sirieni prinși pe ”frontiera verde”

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au reţinut trei bărbați din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, pe jos.

Noaptea trecută în jurul orei 3.00, o patrulă de supraveghere a frontierei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat trei bărbați care se deplasau pe jos spre Ungaria. ”Cei trei au fost reţinuţi la aproximativ 50 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria cu vârste cuprinse între 20 şi 45 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cele trei persoane sunt toţi bărbaţi şi au declarat că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până la Sânnicolau Mare, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen”, a declarant Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră i-au oprit pe sirieni din ”excursie” și îi cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.