Evenimentul ZileiInternationalSIRIANUL care punea la cale un atac la aeroportul din Berlin a fost PRINS

SIRIANUL care punea la cale un atac la aeroportul din Berlin a fost PRINS

SIRIANUL care punea la cale un atac la aeroportul din Berlin a fost PRINS
Poliția germană a capturat azi suspectul sirian, care a pus la cale un atac cu bombă, „Obosiți, dar extrem de fericiți: am prins suspectul de terorism, azi-noapte la Leipzig”, a anunțat poliția pe Twitter.

Polițiștii îl căutau pe suspect, refugiatul sirian  Jaber al-Bakr, după un raid în apartamentul lui din orașul vecin, Chemnitz, sâmbătă. Câteva sute de grame de explozibili „extremd e volatili” au fost găsiți în acea locuință.

În jur de 100 de persoane au fost evacuate din blocul de apartamente, în timp ce explozibili au fost mutați pentru o detonare controlată, în acea zonă. Explozibilii se pare că sunt similari cu cei folosiți în atacurile Paris și Bruxelles. Presa scris că al-Bakr ar fi putut planifica acest atac asupra aeroportului din Berlin.

Două persoane care se aflau în legătură cu al-Bakr au fost arestat la gara din Chemnitz și un al treilea suspect a fost reținut în apartamentul din cartierul Fritz-Heckert

Poliția saxonă a dat publicității fotografii cu al-Bakr, sirianul născut în Damasc, care purta un hanorac, dar nu au făcut comentarii legate de motivul acestuia de a ataca.

BBC scrie că incidentul pune presiune asupra cancelarului german Angela Merkel, care va trebui să îi asigure, din nou, pe nemțiui nervoși, că politica ei în privința ușilor deschise pentru refugiați nu le pune viața în pericol.


Accesează: