Vorbind la o reuniune a Consiliului de Securitate pentru Orientul Mijlociu, Jaafari a declarat faptul că a sosit timpul pentru a fi luate măsurile necesare de către Consiliu pentru a opri atacurile israeliene.

Dacă Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite nu ar fi adoptat măsuri de stopare ale agresiunilor repetate ale israelienilor asupra teritoriile siriene, Siria ar pune în aplicare  "dreptul său legitim de autoapărare și va răspunde la agresiunea israeliană asupra Aeroportul Internațional Damasc cu atacuri asupra aeroportul din Tel Aviv ",a declarat acesta fiind citat de către agenția oficială SANAnews din Siria.

"Nu este timpul acum pentru Consiliul de Securitate al ONU să oprească agresiunile repetate ale israelienilor asupra teritoriile republicilor arabe din Siria", a continuat Jaafari, care a afirmat că revenirea Înălțimilor Golan  la Siria reprezintă un drept al acesteia din urmă și acesta nu poate fi negociat sau abolit.

Jaafari a continuat  spunând că "încercările ocupației israeliene de a schimba statutul Golanului sunt sortite eșecului și nu vor afecta sub nici o formă de drept sau legală suveranitatea  Siriei asupra acestor teritorii".

Comentariile reprezentantului sirian vin după o serie de atacuri aeriene israeliene asupra unor ținte iraniene din Damasc.

Obiectivele bombardate de către israelieni au inclus sisteme de apărare antiaeriană operate de Siria și depozite de muniții iraniene, o bază militară a serviciilor de informații siriene și o tabără de instrucție militară iraniană.