Evenimentul ZileiPoliticaLiberalul Sir Graham Watson: Dacă oamenii cred că România este o ţară coruptă, să vină şi cu dovezi

Liberalul Sir Graham Watson: Dacă oamenii cred că România este o ţară coruptă, să vină şi cu dovezi

Liberalul Sir Graham Watson:  Dacă oamenii cred că România este o ţară coruptă, să vină şi cu dovezi
Într-un interviu în exclusivitate realizat de jurnalista Sabina Iosub, Antena 3, liberalul Sir Graham Watson a vorbit, printre altele, şi despre acuzaţiile care îi sunt aduse României: de Ţară Coruptă.

"Cred că e a zecea sau a 11-a oară când vin aici. Sunt pentru a patra sau a treia oară în ultima lună (…)  Cred că una dintre probleme este că nu am reuşit încă să creăm o Europă liberală.  Europa PPE care a fost, până acum, un partid major la nivel european, nu este o Europă prietenoasă cu cetăţenii ei. Nu este o Europă care să arate solidaritatea pe care o vrem, nu e o Europă care să îi primească pe toţi la fel (…). a declarat Sir Graham Watson.

Întrebat despre jurnalistă ce crede despre acuzaţiile care se aduc României,  Watson a răspuns:

Ne puteți urmări și pe Google News

"Cred că este important să fim oneşti unii cu alţii. Dacă oamenii cred că România este o ţară coruptă, să spună asta şi să vină şi cu dovezi care să susţină asta. Dar, haideţi să fim sinceri… Există corupţie în multe ţări din Uniunea Europeană, iar unii dintre cei care aruncă cu noroi în România provin din ţări care nu stau nici ele chiar aşa de bine. Atunci, de ce să nu facem o Agenţie Anticorupţie la nivel european? De ce nu avem un FBI european care să lupte cu corupţia şi cu activităţile mafiote ? Funcţionează foarte bine în SUA şi avem nevoie şi în Europa", este răspunsul liberalului.

Cine este liberarul din Marea Britanie

Sir Graham Robert Watson (născut la 23 martie 1956) este politician britanic liberal-democrat. A fost membru al Parlamentului European pentru sud-vestul Angliei din 1994 până în 2014 și a fost liderul Grupului Partidului Democrat și Liberal European din 2002-2004 și primul lider al Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa 2004-2009. Din 2011 până în 2015 a fost președintele Partidului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa . În prezent, este membru al Comitetului Economic și Social European în calitate de membru din Regatul Unit.

 


Accesează: