Evenimentul Zilei > Sport > Sinucidere terifiantă! A sărit în gol. Lumea vedetelor e îngrozită
Sinucidere terifiantă! A sărit în gol. Lumea vedetelor e îngrozită

Sinucidere terifiantă! A sărit în gol. Lumea vedetelor e îngrozită

Sportul internațional este marcat de o nouă moarte tragică, într-un an mai îndoliat ca niciodată. În ianuarie pierea Kobe Bryant, a urmat pandemia cu victimele ei, iar acum rugby-ul mondial își plânge una dintre stele.

Internaționalul francez de rugby Christophe Dominici a murit la vârsta de 48 de ani. Potrivit poliției el s-ar fi sinucis. El a jucat ca aripă la Toulon, Stade Français și în naționala Franței (67 de selecții, inclusiv două titluri de Mare Șlem în Turneul celor Șase Națiuni).

A sărit în gol de la 10 metri

Corpul său neînsuflețit a fost găsit marți în parcul Saint-Cloud dintr-o suburbie de vest a Parisului. Fostul jucător a urcat pe acoperișul unei clădiri dezafectate din parc la începutul după-amiezii înainte de a sări în gol, a spus o sursă de poliție. Potrivit parchetului Nanterre, un martor l-a văzut căzând de la 10 metri înălțime, informează RFI.

Reacțiile la tragica moarte a lui Dominici au apărut imediat:

Marea familie de rugby francez este în doliu după moartea tragică a aripii noastre Christophe Dominici, ne gândim în special la familia și la cei dragi.” – Federația Franceză de Rugby.

Stade Français Paris a aflat cu o tristețe imensă despre dispariția lui Christophe Dominici. Geniu al rugby-ului și tovarăș fără egal, el lasă un mare gol în marea noastră familie. Gândurile noastre se îndreaptă către partenera să și fiicele sale” – Stade Francais.

O legendă a rugby-ului a dispărut. Odihnește-te în pace Domi – World Rugby

Era un artist pe teren

Despre Christophe Dominici s-a vorbit în această vară cu ocazia preluării eșuate a clubului Béziers de către investitorii din Emiratele Arabe Unite pe care fostul jucător de rugby urma să-i reprezinte.

Dominici era un artist pe teren și cel mai memorabil meci al său ca rămâne semifinala Cupei Mondiale din 1999 împotriva Noii Zeelande, câștigată de francezi cu 43 – 31, în cursul căruia Dominici a marcat un eseu.

În pofida fizicului său modest pentru rugby (1,72 m, 82kg), Dominici era capabil de marcarea unor eseuri pe contra-atac de 100 de metri, dar și de ratări incredibile, cum a fost scăparea balonului în terenul de țintă în meciul împotriva Italiei în 2004. El a participat, de asemenea, la spectacolul Dancing with the stars, în 2016.