Evenimentul Zilei > Sport > Anglia a câștigat dramatic Turneul celor 6 Națiuni. Franța și Irlanda s-au anihilat reciproc
Anglia a câștigat dramatic Turneul celor 6 Națiuni. Franța și Irlanda s-au anihilat reciproc

Anglia a câștigat dramatic Turneul celor 6 Națiuni. Franța și Irlanda s-au anihilat reciproc

Englezii au pus mâna pe trofeu după ce au câștigat confruntarea cu Italia și au așteptat rezultatul final al jocului dintre Franța și Irlanda.

Naționala de rugby a Angliei a câștigat Turneul celor 6 Națiuni, compeiție care a început în luna februarie a acestui an și s-a încheiat sâmbătă. Bineînțeles, ca și celelalte competiții sportive, și celebrul turneu al sportului cu balonul oval a fost afectat de pandemia de coronavirus așa că a trebuit să ia o pauză forțată.

Englezii au pus mâna pe prețiosul trofeu după ce s-au impus pe terenul naționalei Italiei, la Roma, cu scorul de 34-5. Ei au bifat 5 eseuri, iar gazdele unul singur. Pentru a sărbători victoria finală, reprezentativa Albionului a așteptat finalul partidei dintre Franța și Irlanda, pentru că ambele reprezentative aveau șanse să câștige Turneul celor 6 Națiuni.

„Cocoșii” au trecut de gruparea „alb-verde”, cu scorul de 35-27. Succes insuficient, în condițiile în care calculele matematice arătau că francezii aveau nevoie de o victorie cu bonus și la o diferență de 31 de puncte, iar irlandezii victorie în deplasare la șapte puncte. Așa că șampania a fost desfăcută de englezi. Într-o altă confruntare, care nu avea decât miza orgoliilor, naționala Scoției a învins Țara Galilor cu 14-10.

Victorie istorică pentru naționala Scoției, mare performanță bifată de galezul Alun Wyn Jones

Meciul s-a disputat la Cardiff, acolo unde scoțienii nu mai învinseseră din anul 2002. Altfel, jocul a consemnat o performanță remarcabilă bifată de un rugbyst. Căpitanul galez, Alun Wyn Jones, a stabilit un nou record mondial pentru că a ajuns la impresionanta bornă de 149 de selecții în echipa națională a „roș-albilor”

În clasamentul final reprezentativa Angliei a adunat un total de 18 puncte (+44 diferență de puncte). Pe locul al 2-lea al ierarhiei s-a clasat naționala Franței, cu 18 puncte (+21 diferență de puncte). Urmează Irlanda cu 14 puncte (+30 diferență de puncte), Scoția 14 puncte (+18 diferență de puncte), Țara Galilor 8 puncte și Italia, națională care nu a reușit să încurce pe nimeni în acest sezon și n-a bifat niciun punct.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: