Evenimentul Zilei > Actualitate > Sinucidere misterioasă a unui politist. Ce avea pe suflet omul legii?
Sinucidere misterioasă a unui politist. Ce avea pe suflet omul legii?

Sinucidere misterioasă a unui politist. Ce avea pe suflet omul legii?

Cristian Grecu, angajat al secției de criminalistică al Poliției din Călimănești a fost găsit spânzurat.

Unul dintre bunii prieteni ai fostului polițist spune că avea probleme din cauza tratamentului de care avea parte din partea șefului său, comandantul Poliției Călimănești:

“Nu a apărut nimic în mass-media despre această sinucidere. Mi-a fost prieten Cristi, un om foarte liniștit care nu supăra pe nimeni. Mi-a spus că îl teroriza șeful lui. Și fetei cu care vorbea i-a spus tot așa, că nu mai suportă, apoi s-a sinucis. Am fost și eu pe acolo și am auzit cum comandantul țipa la angajați, îi teroriza. Eu cred că se dorește mușamalizarea acestui caz, șeful poliției și-a luat concediu imediat. E păcat, trebuie să se afle adevărul”, a povestit prietenul polițistului găsit spânzurat.

Sinuciderea poliţistului criminalist din Călimăneşti scoate la iveală abuzurile care ar fi dus la gestul şocant

Şeful Poliţiei din oraş ar fi capul răutăţilor. Culmea, poliţistul sinucigaş era în relaţii bune cu el, spune familia. Însă, pandemia a schimbat datele problemei.

Poliţistul din cadrul Compartimentului Criminalistică al Poliţiei Călimăneşti, şi-a pus capăt zilelor săptămâna trecută, pe un deal, la trei kilometri depărtare de locuinţă. A fost găsit după o zi de căutări de către colegii alertaţi de către sora acestuia. N-a lăsat în urmă nici un bilet de adio şi nici nu a făcut vreun gest ori a spus vreo vorbă care să dea de gândit celor apropiaţi.

Șeful Poliției Călimenești, acuzat că se comportă violent

Într-o scrisoare deschisă anonimă, şeful Poliţiei Călimăneşti este acuzat că se comportă violent şi nu se sfieşte nici să-şi ameninţe subalternii. Ar fi şi motivul pentru care criminalistul Cristian Grecu şi-a pus capăt vieţii.

Mai mult decât atât, lucrătorii din politia Călimănești îl acuza pe comandantul Gabriel Salan de mușamalizări, luări de mita, favoritisme, nepotism și distrugere de probe, prezentând detaliat cazuri concrete. Acuzațiile merg și către IPJ Vălcea și Serviciul Control Intern pentru că nu au acordat atenție până acum acestor abuzuri semnalate. Reprezentanții IPJ Vălcea susțin însă că nu au primit nicio sesizare în acest sens, dar vor urma verificări.

Iniţiatorii petiţiei susțin  că au făcut mai multe sesizări către MAI și Inspectoratul General al Politiei Romane cu privire la abuzurile prezentate, însă conducerea IPJ Vălcea îi forțează să nu recunoască cele sesizate, informează Antena 3.

Ce a declarat tatăl lui Cristian

„Era în concediu de trei săptămâni, dar n-a mai ieşit deloc cu maşina să se plimbe, să plece undeva. Probleme de serviciu nu s-a văitat niciodată că are. Mă gândesc să-l fi afectat altceva. Intrase aici la Criminalistică şi mă gândesc că fiind mai slab de fire să-l fi afectat anumite cercetări la care a fost… L-au găsit sus – sus, pe muchie, după căutări, spânzurat de un stâlp de înaltă tensiune”