Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Sindromul Ceaușescu ’89 – Covid ’19: Revoluție sau Lovitură Mondială?
Sindromul Ceaușescu ’89 – Covid ’19: Revoluție sau Lovitură Mondială?

Sindromul Ceaușescu ’89 – Covid ’19: Revoluție sau Lovitură Mondială?

Ca un bărbat care se întoarce acasă de la amantă cu capul între umeri ca să-și ascundă sub guler mușcătura de la gât, așa a dosit presa covidiană ceea ce ar fi trebuit să fie știrea verii: dovada complicității dintre China și Organizația Mondială a Sănătății.

Informația este că de puțină vreme s-a întors din China o echipă formată din doi experți OMS care aveau misiunea să investigheze în legătură cu sursa coronavirusului. Vizita a durat trei săptămâni, dar – și aici este bomba – inspectorii nici nu au călcat prin Wuhan.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că echipa a avut doar misiunea de a crea bazele pentru o investigație internațională completă.

Întrebat dacă viitoarea echipă „internațională completă”, sub egida OMS, va vizita Wuhanul, Ghebreyesus a evitat să dea un răspuns clar.

„Delegația OMS a stat la Beijing trei săptămâni și nici nu s-a apropiat de Wuhan”, a declarat un înalt oficial american pentru Financial Times, unul dintre puținele ziare care a relatat despre subiect.

„Orice șansă de a mai descoperi vreo dovadă a fost pierdută.”

China a respins multă vreme cu indignare apelurile venite în special din partea Statelor Unite pentru a permite accesul unei misiuni internaționale care să cerceteze originile și modul de răspândire ale pandemiei. Xi Jinping a părut însă că cedează în luna mai, anunțând că acceptă o anchetă condusă de OMS.

Știa că nu are nimic de pierdut. Tedros Adhanom Ghebreyesus este omul de casă al Chinei. Fără presiunea și sprijinul decisive al Beijingului, etiopianul nu ar fi ajuns la șefia OMS în iulie 2017.

Iar Ghebreyesus are o sumedenie de schelete în dulap cu care poate fi șantajat. Bunăoară, ascunderea a două epidemii de holeră în țara sa de baștină, pe care le-a declarat „diaree apoasă”.

Dimpotrivă, acceptând un erzaț de anchetă, Xi câștiga timp, sperând la înlăturarea lui Trump în noiembrie.

Odată descotorosit de Trump, Xi ar avea cale deschisă spre conducerea lumii. Spre instaurarea Noii Ordini, care clocotește deja în cuhniile cancelariilor lumii, pregătită să fie servită la marele festin prin care se va sărbători eliminarea lui Trump, ultimul obstacol. Ultimul popic care mai stă în picioare pe pistă.

În lumea post-Trump, Sănătatea va fi principala unealtă de guvernare și dominare. De aceea, Organizația Mondială va avea un rol cheie în conducerea societății globale.

Vom trăi într-o dictatură sanitară, în care orice veleități de eliberare vor fi extirpate nemilos, sub pretextul sănătății celorlalți. Sănătate în cel mai larg sens posibil, pentru ca nimic să nu scape prin găurile sitei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE