Evenimentul Zilei > Justitie > Sindicaliștii din penitenciare, revoltați de faptul că Elena Udrea a putut să-și îmbrățișeze fiica. Acuză Avocatul Poporului de discriminare
Sindicaliștii din penitenciare, revoltați de faptul că Elena Udrea a putut să-și îmbrățișeze fiica. Acuză Avocatul Poporului de discriminare

Sindicaliștii din penitenciare, revoltați de faptul că Elena Udrea a putut să-și îmbrățișeze fiica. Acuză Avocatul Poporului de discriminare

Sindicaliștii din penitenciare acuză Avocatul Poporului de discriminare, după ce a făcut demersuri pentru ca Elena Udrea să poată să primească vizita fiicei sale în penitenciar, fără elemente fizice de separare. Ei au amenințat cu plângeri penale în acest sens.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a reacționat după ce Elena Udrea a afirmat pe pagina sa de socializare că a reușit să își vadă fiica. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul Avocatului Poporului, de la care a obținut o derogare de la conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

FSANP a menționat că derogarea de care a beneficiat Elena Udrea este o premieră în istoria penitenciarelor din România și că, ar trebui tratată la fel ca oricare alt deținut, fără să primească tratament preferențial.

„Elena Udrea nu este decât unul din cei 23.331 de deținuți din închisorile românești și nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de ceilalți 23.330 de infractori dovediți de justiție. Legea de executare a pedepselor privative de libertate interzice orice formă de discriminare, însă Avocatul Poporului instigă polițiștii de penitenciare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu”, au subliniat sindicaliștii.

Sindicaliștii din penitenciare amenință Avocatul Poporului cu plângeri penale

De asemenea, aceștia au punctat că recomandările Avocatului Poporului prin care s-a impus ANP să facă derogări de la legea de executare a pedepselor privative de libertate, nu reprezintă altceva decât un atentat la statul de drept.

Această acțiune e considerată a fi un precedent periculos pentru securitatea penitenciarelor și pentru siguranța polițiștilor din penitenciare.

FSANP a mai precizat că recomandările Avocatului Poporului transformă în mod abuziv și ilegal instituția fundamentală a statului într-o autoritate legiuitoare.

În final, sindicaliștii din penitenciare au amenințat cu sesizări la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu privire la săvârșirea unor eventuale fapte prevăzute de legea penală, potrivit unui comunicat emis.

Elena Udrea, despre ajutorul dat de Avocatul Poporului

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Elena Udrea a spus că stă abuziv în pușcărie, departe de copilul ei, însă tot timpul pe care îl are la dispoziție i-l dedică copilului ei.

„M-am luptat să pot sa îmi țin copilul în brațe după ce patru luni nu l-am văzut deloc. Legea stupidă obligă copii să își vadă mamele deținute din spatele unui „dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel ca acum mamele se întâlnesc cu copiii lor fără geamul despărțitor”, a spus Udrea într-o postare.