Evenimentul Zilei > International > Sinai: 59 de militanți islamiști au fost uciși de către armata egipteană
Sinai: 59 de militanți islamiști au fost uciși de către armata egipteană

Sinai: 59 de militanți islamiști au fost uciși de către armata egipteană

Autoritățile din Egipt au dat publicității faptul că cel puțin șapte soldați printre care se numără și un ofițer, au fost uciși după o serie de ciocniri armate cu militanți islamiști în partea de nord a peninsulei Sinai.

Armata egipteană a comunicat astăzi faptul că forțele armate egiptene au ucis cel puțin 59 de militanți islamiști și au arestat alte 142 de persoane suspectate de fapte de terorism.

Potrivit declarației, aeronavele armatei egiptene au distrus 56 de vehicule care transportau arme și muniții în Deșertul de Vest.

Declarația armatei nu a oferit detalii cu privire la data când aceste operații militare au avut loc. De asemenea, nu a fost posibilă confirmarea de către surse independente a celor relatate de către autoritățile egiptene deoarece accesul în nordul peninsulei Sinai este restricționat.

Egiptul se confruntă cu un val de terorism de sorginte islamistă care a început în anul 2013, atunci când armata l-a înlăturat de la putere pe Mohamed Morsi – primul președinte al Egiptului ales în mod liber și conducător al Frăției Musulmane.