Evenimentul Zilei > Social > Simulare la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Tot ce trebuie să știi despre „examene”
Simulare la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Tot ce trebuie să știi despre „examene”

Simulare la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Tot ce trebuie să știi despre „examene”

Intrăm în martie și cu fiecare zi scursă cresc emoțiile elevilor.

Pe 23 martie sunt programate simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat pe anul 2020. Testările vor începe la ora 9, iar Ministerul Educației Naționale a trimis deja către inspectoratele școlare regulile acestor testări.

Așadar, toți elevii claselor a VIII-a și a XII-a vor susține aceste simulări de examene pe 23 martie. Plicurile cu subiecte se deschid fix la ora 9, însă elevii trebuie să fie în clase cu o jumătate de oră mai devreme.

Testarea va dura două ore pentru elevii din clasele a VIII-a și trei ore pentru liceeni. Foarte important de reținut: rezultatele simulărilor nu vor fi făcute publice! După testare, fiecare școală are obligația să întocmească un raport cu măsurile de remediere care se impun, acolo unde este cazul. Raportul va ajunge la inspectoratele școlare și de acolo la minister.

„Școlile care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările naționale sunt monitorizate și îndrumate constant de către inspectorul școlar, în vederea creșterii calității educației”, a stabilit Ministerul Educației.