Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep s-a calificat în turul doi al turneului de la Toronto
Simona Halep s-a calificat în turul doi al turneului de la Toronto

Simona Halep s-a calificat în turul doi al turneului de la Toronto

Simona Halep, locul 15 WTA, s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului Rogers Cup WTA 1.000 de la Toronto. Tenismena are șanse la premiile de 2.527.250 de dolari după ce a câștigat meciul cu Donna Vekic.

Simona Halep, locul 15 WTA, s-a calificat, luni, în runda a doua a turneului Rogers Cup WTA 1.000 de la Toronto, dotat cu premii totale de 2.527.250 de dolari. Ea a reușit să o bată pe Donna Vekic cu 6-0, 6-2.

Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 15, a câștigat meciul în 61 de minute. În primul set, tenismena i-a luat fața rivalei Vekic (26 ani, 82 WTA), care a jucat foarte slab și a avut doar opt puncte, dintre care 3 au fost oferite de Simona (duble greşeli).

Vekic a jucat mai bine în actul secund, iar Halep a lăsat-o mai ușor. Cu toate astea, românca s-a impus fără dubii, cu 6-2.

Halep a încheiat cu 4 aşi, ambele jucătoare au făcut câte 4 duble greşeli, Vekic nu şi-a creat nicio minge de break, Simona a fost superioară la mingile direct câştigătoare (winners), cu 16-5, şi a făcut doar 8 erori neforţate (24 Vekic).

Reușitele Simonei Halep

Simona Halep a bătut-o pe Donna Vekic şi în primele două confruntări, în 2013 în turul al doilea la US Open, cu 6-2, 6-1, şi în 2017, la Indian Wells, tot în turul secund, cu 6-4, 6-1.

Tenismena a primit un cec de 17.445 dolari şi 60 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Zhang sau pe Cristina Bucşa (Spania), jucătoare născută la Chişinău.

Patrick Mouratoglou
Sursa: Instagram

Halep a câştigat de două ori Openul Canadei, care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, de fiecare dată impunându-se când competiţia a avut loc la Montreal (2016, 2018). Ea a jucat și o finală în 2015, chiar la Toronto, potrivit Agerpress.

Căsnicia Simonei Halep se destramă

Cu toate că tenismena are parte de reușite peste reușite pe plan profesional, ea se confruntă cu probleme în viața amoroasă. Apropiații Simonei Halep au declarat că este îndrăgostită de Patrick Mouratoglou, antrenorul ei, și că are o relație cu acesta pe ascuns.

Tenismena nu a mai vorbit în ultima vreme despre soțul său, Toni Iuruc, dar și-a lăudat antrenorul cu fiecare ocazie. Patrick Mouratoglou a avut o relație amoroasă și cu Serena Williams.