Încă un eșec pentru Simona Halep. Rușii nu o vor la Sankt Petersburg

Încă un eșec pentru Simona Halep. Rușii nu o vor la Sankt Petersburg Sursa foto: Simona Halep/Facebook

Simona Halep rămâne suspendată pentru patru ani, deși a încercat să găsească o modalitate pentru a juca la Sankt Petersburg.

Simona Halep a încercat să reintre pe teren. A negociat cu organizatorii turneului de la Sankt Petersburg, oraș aflat în Federația Rusă, aflată din 2022 în război cu Ucraina.

Turneul de tenis de la Sankt Petersburg nu se afla sub egida Federației Internaționale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum au decurs negocierile pentru Simona Halep?

Natalia Kamelzon, directorul general al turneului Northern Pamyra Trophies, care este sponsorizat de gigantul petrolier Gazprom, a făcut dezvăluiri. Natalia Kamelzon declară: „Am negociat cu Halep! Așteptam hotărârile judecătorești în cazul ei. Din păcate nu au fost pozitive pentru ea. Simona a spus: Să nu ne forțăm norocul. Dar ea ar fi vrut să vină”.

Fosta campioană a României la tenis rămâne suspendată pentru patru ani. Între timp, la turneul din Sankt Petersburg, participă Yulia Putintskeva din Kazahstan, fosta sfertă-finalistă de la Roland Garros și US Open.

Mai participă Anastasia Potapova, o jucătoare rusoaică aflată pe locul 28 în top mondial. De asemenea, joacă și Venorika Kudermetova,  jucătoare rusoaică sfert finalistă de la Roland Garos.

Simona Halep -sursa: Dreamstime

Simona Halep, pe teren, Sursa Foto: Dreamstime

TAS anunță când va fi audiată Simona Halep

„Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților. De asemenea, este posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi. Din aceste motive, este posibil (dacă schimbul de observații scrise a fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”, a fost răspunsul TAS pentru Fanatik.

Prin urmare, există posibilitatea ca, în viitorul apropiat, TAS să revizuiască lista audierilor pentru a include cazul Simonei. Este incert în acest moment dacă audierea ei va fi adăugată la cele deja programate până în luna martie sau va fi stabilită pentru o dată ulterioară.

Cu trei zile în urmă, TAS a efectuat o nouă actualizare a listei de audieri. Însă, cazul sportivei noastre nu s-a regăsit nici atunci în această listă.  Ultima audiere programată conform listei TAS are data de 21 martie 2024.În situația în care sancțiunea este menținută, revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis ar fi prevăzută să aibă loc abia pe 6 octombrie 2026. Până în prezent, sportiva română a executat deja o suspendare provizorie de peste un an, în așteptarea pronunțării unui verdict.