De ce nu apare Simona Halep pe lista audierilor de la TAS. Clarificările tribunalului

De ce nu apare Simona Halep pe lista audierilor de la TAS. Clarificările tribunalului Simona Halep. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În urma excluderii Simonei Halep de pe agenda viitoarelor audieri de la TAS, Tribunalul de la Lausanne furnizează clarificări în ceea ce privește situația sportivei, suspendată pentru patru ani în urma a două încălcări ale regulamentului anti-doping.

Pe lista oficială a audierilor, publicată pe site-ul oficial al TAS, nu apare și cazul de dopaj cu care se confruntă Simona Halep. Aici sunt incluse cazuri care au programate date de judecare până pe 21 martie 2024.

Tribunalul Sportiv de la Lausanne a emis clarificări suplimentare cu privire la situația sportivei, explicând procedura de programare a audierilor.

TAS anunță când va fi audiată Simona Halep

Datele audierilor sunt stabilite în funcție de disponibilitatea arbitrilor și a părților. De asemenea, este posibil ca mai multe audieri să aibă loc în aceeași zi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din aceste motive, este posibil (dacă schimbul de observații scrise a fost finalizat mai întâi) ca audierea să aibă loc înainte de 26 ianuarie 2024”, a fost răspunsul TAS pentru Fanatik.

Prin urmare, există posibilitatea ca, în viitorul apropiat, TAS să revizuiască lista audierilor pentru a include cazul Simonei.

Este incert în acest moment dacă audierea ei va fi adăugată la cele deja programate până în luna martie sau va fi stabilită pentru o dată ulterioară.

Tribunalul a mai actualizat o dată lista audierilor în urmă cu trei zile

Cu trei zile în urmă, TAS a efectuat o nouă actualizare a listei de audieri. Însă, cazul sportivei noastre nu s-a regăsit nici atunci în această listă.

Ultima audiere programată conform listei TAS are data de 21 martie 2024.

În situația în care sancțiunea este menținută, revenirea Simonei Halep pe terenul de tenis ar fi prevăzută să aibă loc abia pe 6 octombrie 2026. Până în prezent, sportiva română a executat deja o suspendare provizorie de peste un an, în așteptarea pronunțării unui verdict.

Apar noi informații în cazul de dopaj al Simonei Halep.

Simona Halep, în așteptarea unei decizii TAS. Sursa foto: Simona Halep/Facebook

Apelul pe care l-a făcut Simona Halep a fost înregistrat de TAS

TAS a confirmat că Simona Halep a făcut apel, dar nu a programat încă audierea dublei campioane de Grand Slam.

„TAS a înregistrat apelul formulat de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunțate de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe data de 22 septembrie 2023, în cadrul căreia a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulamentului anti-doping și sancționată cu o suspendare de 4 ani, începută pe 7 octombrie 2022, precum și anularea tuturor rezultatelor obținute în perioada 29 august – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea de medalii, titluri, puncte în clasament și bani”.

În cadrul apelului depus la TAS, sportiva solicită ignorarea deciziei date de ITIA și o reducere a sancțiunii impuse. Procedurile la Curtea de Arbitraj Sportiv au fost inițiate.

Astfel, conform codului intern și a regulilor care guvernează Tribunalul, părțile vor efectua schimbul de documente și se va forma completul care va judeca acest caz.