Simona Halep a pierdut, sâmbătă, o nouă finală a unui turneu de Grand Slam în carieră, după cele de la Roland Garros, din 2014 și 2017. De această dată, însă, în premieră, la Australian Open, după un meci dramatic și epuizant jucat în compania danezei Caroline Wozniacki, scor 6-7(2), 6-3, 4-6.

FOTO: Captură ESPN, cu Halep deshidratată, pe patul de spital, cu ochii închiși și cu o perfuzie la mâna stângă

Temperaturi infernale

Chiar dacă nu a câștigat trofeul la Melbourne, constănțeanca a fost, fără nicun dubiu, favorita publicului australian. Această ediție a turneului de Grand Slam de la Antipozi a fost un maraton nebun pentru sportiva noastră, care a petrecut numai puțin de 14 ore și 20 de minute de joc pe cimentul competiției. Efortul maxim al româncei pe teren a avut loc în turul II, împotriva americancei Lauren Davis, meci care a durat trei ore și 45 de minute, egalând recordul de la Australian Open (scor 4-6, 6-4, 15-13).

În Australia, românca a avut de înfruntat și căldura excesivă. De exemplu, sâmbătă, în timpul finalei, „Simo” și Wozniacki s-au duelat pe o temperatură de 32,5 grade Celsius. Lucru pe care cele două tenismene l-au resimțit imediat. Finala dintre cele două a durat circa trei ore, dar, din cauza caniculei, în setul al doilea și în cel decisiv, organizatorii turneului au decis să le acorde finalistelor o pauză de 10 minute.

Cert este că, în timpul partidei, românca și daneza au solicitat intervenția medicului. Lui Halep i-a fost luată tensiunea, iar „Caro” a ales să se răcoarească doar cu prosoape ude.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Simona Halep a fost transportată de urgență la spital. Canicula o dovedise. Acolo, Simona a petrecut patru ore pe patul de spital, fiind deshidratată.

Doar o perfuzie cu magneziu

Tatăl Simonei, Stere Halep, a oferit, ieri, prima explicaţie legată de apariţia fiicei sale la spital după finala cu Wozniacki. „Nu s-a întâmplat nimic, lumea să fie liniștită! A facut doar o perfuzie de magneziu, timp de 10 minute. Atât! Este totul perfect, este în drum spre casă! A fost greu, dar trebuie să acceptam şi eşecurile. Aşa este în sport. (..) cred că durerile căpătate de-a lungul turneului au costat-o titlul. Va trebui să facă o pauză acum, pentru a se recupera. Dar totul depinde de ce spun medicii. Simona este super OK”, a afirmat Stere Halep, pentru Antena 1.

Ieri, organizatorii turneului au decis să tragă acoperișul arenei „Rod Laver”, pentru finala masculină, tocmai pentru e evita disconfortul termic, care le-a năucit pe Halep și pe Wozniacki.