Simona Halep la Jocurile Olimpice. Campioana așteaptă un wildcard de la Paris

Simona Halep la Jocurile Olimpice. Campioana așteaptă un wildcard de la Paris Simona Halep Sursa foto: Facebook

Simona Halep ar putea reprezenta România în competiția de tenis la Jocurile Olimpice din Paris. Federația română de specialitate a inițiat procedurile pentru ca sportiva să beneficieze de un wildcard.

 

Campioana din Constanța a reintrat în circuitul competițional după ce TAS i-a redus, la nouă luni, suspendarea pentru dopaj. În acest moment, jucătoarea de tenis se află pe locul 1.146 în clasamentul WTA.

Simona Halep pregătită pentru Olimpiadă

Federația Română de Tenis a depus dosarul cu documentele necesare obținerii unui wild card pentru campioana României la tenis. Simona Halep a finalizat demersurile și a completat formularele prin care a solicitat să fie admisă între sportivii participanți la Jocurile Olimpice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Informația a fost confirmată de Gabriel Moraru, directorul Federației Române de Tenis, pentru TVR. Oficialul a precizat că a reușit să pună la punct întreg dosarul astfel încât să nu rateze ultima zi de depunere a cererilor.

„Simona împreună cu managerul, avocatul și Darren Cahill au completat formularele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. M-am ocupat de formular, că Federația (n.r., Federația Română de Tenis) este cea care completează acel formular”, a spus Gabriel Moraru.

Dintre jucătoarele române, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian vor concura la simplu. Iar Monica Niculescu va face part dintr-o echipă de dublu. Cele trei sportive au primit acceptul pentru a concura la Jocurile Olimpice de la Paris.

Olimpiada, competiție importantă pentru Halep

Pe lângă Simona Halep, și Irina Begu a apelat la un un wild card pentru a lua parte la competiția olimpică de la Paris. Irina Begu s-a confruntat, în ultima perioadă cu mai multe probleme de natură medicală.

„Irina are clasamentul protejat, undeva la 49 (nr. WTA). Are o prezență cu Polonia, cât de cât, ar fi o derogare”, a completat Gabriel Moraru.

Dubla campioană de la Roland Garros 2-18 și Wimbledon 2019, Simona Halep se bucură de sprijinul total al Federației Române de Tenis. Halep s-a întors pe terenul de tenis după un an și nouă luni de suspendare. Ea a și-a făcut debutul în turneul de la Miami, unde a fost învinsă de Paula Badosa. Ulterior, românca s-a retras de la turneul de la Oeiras, unde primise un wild-card, dar are șanse să înceapă sezonul pe zgură la Madrid.

Halep campioană la Roland Garros

Sursa foto: Facebook

Simona Halep ar putea da lovitura la Roland Garros

Noul antrenor al jucătoarei din România, Carlos Martinez, s-a arătat convins că eleva sa ar putea câștiga turneul de la Roland Garros. Simona Halep și-a exprimat speranța că va primi o invitație pentru această competiție. Însă nu este sigură că francezii îi vor permit să participe. Ea a explicat că aceștia sunt naționaliști.

Pe de altă parte, antrenorul este sigur că Simona Halep se va afla pe tabloul principal al turneului din Franța. El crede că aceasta s-ar putea impune, așa cum a făcut-o și în urmă cu șase ani.

„Da, în principiu Simona va juca la Roland Garros. Sigur, îi trebuie un wildcard, dar cred că va fi prezentă la Paris. Și poate câștiga acest turneu de Mare Șlem”, a declarat Carlos Martinez într-un podcast găzduit de Daniel Spatz.