Evenimentul Zilei > EVZ Special > Simona Catrina a terminat cerneala din călimară
Simona Catrina a terminat cerneala din călimară

Simona Catrina a terminat cerneala din călimară

Jurnalista Simona Catrina a murit, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost diagnosticată, în primăvara anului trecut, cu cancer.

 Avea 49 de ani. Tristul anunț a fost făcut de soțul său, Doru Roman, pe pagina de Facebook. „Nu știu cum să vă spun asta. Nici nu v-aș fi spus dacă îngerul pe care l-am avut lângă mine nu ar fi fost Simona cea atât de iubită de toată lumea care a zâmbit măcar o dată la articolele ei poznașe. Dacă ar fi putut să anunțe chiar ea, ar fi făcut- o, cu siguranță, în stilu-i propriu, prin care să ne smulgă un ultim zâmbet în loc să o plângem. 23 martie 2017, ora 00.50. Ziua și ora la care zâmbetul a înghețat pentru noi. Ziua și ora la care Simona Catrina- Roman a plecat dintre noi.

Citiți în continuare comoara pe care ne-a lăsat-o și, dacă nu vă e prea greu, trimiteți o rugăciune pentru ea”, a scris Doru Roman.

Simona s-a făcut cunoscută în presă la Evenimentul zilei

Simona Catrina a absolvit liceul Mihai Eminescu din Buzău, după care a urmat Facultatea de Filologie din București. Ea a debutat în marea presă la Evenimentul zilei, în perioada în care ziarul era condus de Ion Cristoiu. Simona a mai scris în fosta revistă Supermagazin, în cotidianele Național, Libertatea și Click, în revista Tango și în alte publicații glossy. A fost un condei remarcabil, scriind cu umor și, lucru rar, cu fină autoironie. În urmă cu un an, a fost diagnosticată cu cancer. În luna octombrie, urma să împlinească 50 de ani.