Sile Cămătaru nu iese din închisoare. Curtea de Apel a decis!

Sile Cămătaru nu iese din închisoare. Curtea de Apel a decis! Sile Cămătaru. Sursa: Arhiva EVZ

Celebrul interlop Sile Cămătaru rămâne în închisoare după ce Curtea de Apel București a respins săptămâna trecută contestația la executare.

Sile Cămătaru mai rămâne în închisoare. Curtea de Apel București a respins ca inadmisibilă contestația la executare formulată în numele condamnatului.

Celebrul interlop a încercat din nou să iasă din închisoare, dar nu a reușit.

La sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, magistrații Curții de Apel București au respins apelul declarat de Vasile Balint  împotriva sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti în decembrie 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

La aproape o lună de la acea decizie, în 26.10.2020, celebrul interlop a formulat o cerere de recurs în casație,.

Aceasta este o cale extraordinară de atac împotriva deciziei penale luată de magistrații Curții de Apel.

Judecătorii ÎCCJ urmează să stabilească mai întâi dacă admit, în principiu, cererea formulată de condamnatul Vasile Balint, după care va urma judecarea acesteia.

Cum a mai primit 9 luni de închisoare Sile Cămătaru?

Sile Cămătaru a mai fost condamnat la 9 luni de închisoare, sentință ce s-a adăugat la restul condamnării

Când a ajuns la închisoare, interlopul a încercat să introducă mai multe obiecte interzise. Este vorba despre mai multe telefoane mobile și încărcătoare.

„A fost prins că, la data de 11.12.2017, între orele 22.00-23.00, la momentul introducerii sale în penitenciar în vederea executării pedepsei, a încercat introducerea în incinta închisorii a mai multor bunuri interzise în regimul de detenție.

Bunurile erau ascunse în bagajele sale. Respectiv, două încărcătoare de telefon mobil, disimulate într-o cutie din lemn. Un telefon mobil marca Nokia cu cartelă, disimulat într-o cutie din lemn în care se aflau piese de rummy. Un telefon mobil marca GT Star și două cartele, disimulate într-o doză de suc Lipton”.

El a declarat că altcineva ar fi încerca să-i însceneze acest lucru, dar instanța nu l-a crezut. Modul meticulos în care au fost ascunse obiectele presupunea foarte mult timp de „manoperă”.

Sile Cămătaru a fost condamnat definitiv în 11.12.2017  la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, arată Justnews.