Evenimentul Zilei > Politica > SIEGFRID MUREȘAN, catalogat drept „CALUL TROIAN AL GERMANIEI”. Acuzații grave au fost îndreptate către purtătorul de cuvânt al PPE
SIEGFRID MUREȘAN, catalogat drept „CALUL TROIAN AL GERMANIEI”. Acuzații grave au fost îndreptate către purtătorul de cuvânt al PPE

SIEGFRID MUREȘAN, catalogat drept „CALUL TROIAN AL GERMANIEI”. Acuzații grave au fost îndreptate către purtătorul de cuvânt al PPE

Un personaj foarte interesant care trage sforile la Bruxelles ca să audă Bucureștiul, este europarlamentarul Siegfrid Mureșan.

„Numit, anul trecut,  purtător de cuvânt al Partidului Popular European , Mureșan, merge pe urmele Monicăi Macovei și sabotează interesele statului român. Acum, trece din barca PMP, în cea a PNL, pentru a fi sigur să obține un nou mandat de europarlamentar, la alegerile din PE, de anul viitor”, scrie Ancheteonline.

Siegfrid Mureșan nu este  un reprezentat al  României la Bruxelles, ci este purtătorul  intereselor PPE în România. Mureșan  s-a făcut remarcat, de curând, în contextul mitingurilor din Piața Victoriei, ca o pion important în ecuația presiunilor enorme exercitate de UE pe subiectul Ordonanței 13. Și nu de unul singur, ci la comanda unei filiere extrem de influente, care pornește de la Berlin, din mediul politic al cancelarului  Angelei Merkel.

El a călcat pe „cadavrele” unor intelectuali de marcă din jurul lui Traian Băsescu, pe care i-a trecut pe bară, fără nicio jenă,  pentru a ocupa un loc în PE, finanțat fiind de unul dintre cele mai controvesate personaje din politica românească:  Elena Udrea. Dar ordinul nu a venit din România, ci din afară: Berlin-Bruxelles-București.

„Din prietenia impusă cu Elena Băsescu și cu ordine pe unitate(Bruxelles), Mureșan a fost parașutat  pe un loc eligibil pentru europarlamentarele din 2014, pe listele PMP. Dar nu fără un scandal imens, provocat chiar de Mureșan, special instrumentat, pentru a-i elimina pe Teodor Baconschi și Adrian Papahagi. Cum a  ajuns în această poziție un tânăr de 36 de ani? Cine a tras sforile pentru el? Este o poveste destul de încâlcită, dar care merită relatată.

Sigfrid Mureșan este un tânăr hunedorean, care provine dintr-o familie de profesori, mama fiind de origine germană, iar tatăl, român,  un fost membru de vază al PCR, care a predat Economie Socialistă,  pe vremea lui Ceaușescu, la un liceu din municipiul Hunedoara. A urmat cursurile liceale la ”Colegiul Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, apoi Academia de Studii Economice din București și un master la Universitatea d Humboldt in Berlin”, mai notează sursa citată.