Evenimentul Zilei > Actualitate > Sibian cercetat pentru trafic cu substanțe periculoase. Dezinfecta blocurile cu soluții neavizate
Sibian cercetat pentru trafic cu substanțe periculoase. Dezinfecta blocurile cu soluții neavizate

Sibian cercetat pentru trafic cu substanțe periculoase. Dezinfecta blocurile cu soluții neavizate

Un bărbat din Sibiu este cercetat penal de polițiști pentru trafic de substanțe periculoase, după ce s-a descoperit că a efectuat dezinfecții cu substanţe neavizate de Ministerul Sănătăţii. Zilele trecute, la Timișoara, a fost descoperit un altul, care oferea, fără drept, spre vânzare, astfel de soluții. 

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul deținerii și utilizării substanțelor periculoase. ”Cu această ocazie, pe raza municipiului Sibiu, a fost identificată o societate comercială care, prin diferite afișe postate la intrarea în imobile, oferea servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare”, informează Poliția Sibiu.

În urma primelor verificări s-a stabilit că, pentru desfășurarea activităților de DDD, produsul pe bază de alcool etilic, etandiol şi alte substanţe, utilizat de societate, nu se regăsește în lista celor avizate de către Ministerul Sănătății.

”Polițiștii au indisponibilizat 48 de litri de produs și au ridicat probe din substanța în cauză care urmează a fi înaintate Direcției de Sănătate Publică Sibiu pentru stabilirea conținutului acesteia.

Pe numele administratorului firmei, un sibian în vârstă de 31 de ani, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de produse sau substanțe toxice, în conformitate cu prevederile articolului 359 din Codul Penal. Cercetările în acest caz continuă” a precizat Luciana Lazăr, Purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru Novatv.ro.