Și OMS atrage atenția acestui pericol care poate să apară în urma vaccinării. EMA a confirmat deja problema

Și OMS atrage atenția acestui pericol care poate să apară în urma vaccinării. EMA a confirmat deja problema

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au vorbit despre posibilitatea unei legături între vacinurile ce sunt bazate pe tehnologia ARN mesager și miocardită.

Este posibil să existe o legătură între cazurile de inflamații la nivelul inimii şi administrarea vaccinurilor anti-coronavirus, ce sunt bazate pe tehnologia ARN mesager, a anunțat, vineri, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Anunțul celor de la OMS vine după publicarea studiilor realizate în Statele Unite ale Americii

Studii realizate în America au arătat același rezultat, iar agenția de specialitate a Uniunii Europene a cerut actualizarea prospectelor de vaccin cu noile efecte secundare. Într-un comunicat, experții Comitetului consultativ mondial OMS pentru securitatea vaccinurilor arată că au fost semnalate în mai multe țări, în special în Statele Unite, cazuri de miocardită și de pericardită după vaccinarea cu seruri bazate pe ARN mesager

„Cazurile raportate survin, în general, în zilele care au urmat vaccinării, fiind mai frecvente la tineri și mai des raportate după a doua doză de vaccin”, se precizează în acel document.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe baza informațiilor disponibile până în prezent, cei de la OMS au atenționat că „datele actuale sugerează o legătură de cauzalitate probabilă între miocardită și vaccinurile cu ARN mesager.”

Ei mai adaugă că „avantajele vaccinurilor cu ARN mesager depășesc riscurile, reducând numărul de spitalizări și de decese cauzate de infectarea cu COVID-19.”

Și cei de la EMA au confirmat legătura dintre miocardită și vaccinurile cu ARN mesager

Miocardita este o maladie manifestată prin inflamarea mușchiului cardiac, dar fără blocarea arterelor coronariene. Specialiștii sunt de părere că este în general declanșată de un virus. Simptomul cel mai frecvent este o durere în piept iar boala este de multe ori tratată prin administrarea de antiinflamatoare sau, dacă este nevoie, prin aport de oxigen.

Legat de același subiect, un comitet al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a examinat, cu prilejul reuniunii ce a avut loc în perioada 5 - 8 iulie, ultimele date provenind din Europa, și a confirmat existența unei relații de cauzalitate plauzibilă între miocardită și vaccinurile cu ARN mesager.